Shas rasende etter Trajtenberg-ja

Søndag besluttet den israelske regjeringen å vedta de fleste anbefalingene i Trajtenberg-rapporten, i et håp om å fordele godene i det israelske samfunnet bedre.

Shas-partiet er så misfornøyd at de nå varsler en gjennomgang av koalisjonsavtalen. Det kan i verste fall føre til at Netanyahu-regjeringen blir oppløst. Et sentralt medlem av Shas skal ifølge Yedioth Aharonoth ha sendt et kort skriv til statsminister Benjamin Netanyahu rett etter møtet, der vedkommende antydet hva deres beslutning ville bli.

Shas reagerer sterkt fordi de mener Trajtenberg ikke gir en god nok løsning på det partiet ser på som det viktigste problemet for israelsk middelklasse og fattige, nemlig boligprisene. Det er et punkt som ikke minst er viktig for partiets egen velgergruppe.

– Trajtenberg-rapporten kan kun styrke koalisjonen dersom alle partiets behov blir møtt, sier kilden til tabloidavisen. 21 regjeringsmedlemmer stemte for å innføre rapportens anbefalinger under søndagens ukentlige møte, mens kun åtte stemte imot.

Forrige artikkelDimmebonus dobles
Neste artikkelKIA og Lockheed Martin håper på IAF-avtale
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no