Shas rasende etter Trajtenberg-ja

Søndag besluttet den israelske regjeringen å vedta de fleste anbefalingene i Trajtenberg-rapporten, i et håp om å fordele godene i det israelske samfunnet bedre.

Shas-partiet er så misfornøyd at de nå varsler en gjennomgang av koalisjonsavtalen. Det kan i verste fall føre til at Netanyahu-regjeringen blir oppløst. Et sentralt medlem av Shas skal ifølge Yedioth Aharonoth ha sendt et kort skriv til statsminister Benjamin Netanyahu rett etter møtet, der vedkommende antydet hva deres beslutning ville bli.

Shas reagerer sterkt fordi de mener Trajtenberg ikke gir en god nok løsning på det partiet ser på som det viktigste problemet for israelsk middelklasse og fattige, nemlig boligprisene. Det er et punkt som ikke minst er viktig for partiets egen velgergruppe.

– Trajtenberg-rapporten kan kun styrke koalisjonen dersom alle partiets behov blir møtt, sier kilden til tabloidavisen. 21 regjeringsmedlemmer stemte for å innføre rapportens anbefalinger under søndagens ukentlige møte, mens kun åtte stemte imot.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise