Tzipi Livni er kraftig svekket

Kadima-leder Tzipi Livnis politiske kapital er blitt kraftig svekket de siste månedene, påpeker Ari Shavit i Ha’aretz.

Opposisjonslederen klarte ikke å hente noen gevinst av de massive sosiale protestaksjonene i sommer, snarere tvert imot. Livni har tidligere ledet og støttet en rekke privatiseringstiltak i Israel, og holdt seg passiv da demonstrantene krevde stans i privatisering.

Livni tapte også støtte på venstresiden ved å oppfordre til angrep mot Hamas i august, etter det blodige terrorangrepet nord for Eilat. Også i Gilad Shalit-spørsmålet har hun opptrådt nølende og vinglende, mener Shavit. Livni kan komme tilbake, men hennes lederposisjon i Kadima er allerede truet.

Forrige artikkelGrad-raketter fra Gaza mot Ashdod
Neste artikkelFørste hjelpesendinger fra Israel til Tyrkia
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.