Lieberman gir ultimatum om utposter

Fjernes utpostene Migron og Givat Asaf går regjeringskoalisjonen i oppløsning, advarer Avigdor Lieberman.

Avigdor Lieberman og Reuven Rivlin i samtale.
Avigdor Lieberman og Reuven Rivlin i samtale.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Lederen for Israel Beiteinu har kommet med et ultimatum til statsminister Benjamin Netanyahu. Utenriksministeren lover at dersom utpostene Migron og Givat Asaf blir revet, vil partiet trekke seg fra regjeringskoalisjonen.

– Grunnlag for å avvikle
Det er israelsk høyesterett som har vedtatt at de to utpostene på Vestbredden er ulovlige og må rives innen mars neste år. Den israelske regjeringen har bedt domstolen om seks ekstra måneder for å finne nye bosteder for innbyggerne, skriver Yedioth Aharonoth.

– Fjerning av Migron og Givat Asaf vil være grunn nok til å avvikle regjeringen. Vi vil ikke kunne bli. Deler av medlemmene i Likud vil heller ikke kunne leve med det. Rundt 30 prosent av innbyggerne i disse to utpostene arbeider i hæren, sa Lieberman under et møte for Israel Beiteinus Knesset-representanter.

Vil trekke seg på pengefrys
Utenriksministeren varlset også ultimatum når det gjelder overføring av skattepenger til palestinske selvstyremyndigheter PA.

– Vi vil ikke tillate overføring av penger. PA rotter seg sammen med Hamas, kaster [statsminister] Salam Fayyad og bygger boliger for frigjorte palestinske fanger. Alt dette kommer av pengene vi gir dem. Det er å krysse den røde linjen, etter vår mening, slo Lieberman fast.

Dersom Israel Beiteinu trekker seg fra regjeringssamarbeidet, vil Netanyahus koalisjon ikke lenger ha flertall i Knesset. Dermed må Netanyahu enten trekke inn Kadima, eller be om nyvalg.

Går tilbake på påstander
Senere samme dag satt Lieberman i intervju med Israel Radio, og hadde endre den strenge tonen han hadde under møtet med partiets Knesset-gruppe.

– Jeg ønsker ikke å rive ned Israels tekstiler fra innsiden. Vi kan finne en løsning som ligger godt plantet mellom bosetningene og loven.

Han benektet også at Israel Beiteinu har planer om å forlate regjeringen over utpostsaken.

——————————–

Med Israel for fred (MIFF) driver det største pro-israelske nettstedet i Norden. Bli medlem i MIFF for å støtte vårt viktige arbeid!

Forrige artikkelUSA innførte nye sanksjoner mot Iran
Neste artikkelNy injurielov behandles i Knesset
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no