– Israels demokrati er trygt

Benjamin Netanyahu avviste under en høringsrunde i Knesset at han og regjeringen truer Israels demokrati.

Benjamin Netanyahu mener ikke det israelske demokratiet er i fare. Foto: Herve Cortinat, OECD.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Den israelske pressen protesterer kraftig etter at en første av tre Knesset-høringer godkjente en plan for strengere straff i injuriesaker.  Store deler av den politiske opposisjonen er også oppbrakt. Men etter mange år med usanne nyhetsoppslag mot høytstående personer i det politiske liv, fant regjeringen ut at nok er nok.

Onsdag kveld måtte statsminister Benjamin Netanyahu svare for seg under en “spørrerunde” i Knesset. Netanyahu vek ikke fra sin beslutning og forklarte hvorfor han og regjeringen mener dette er en pro-demokratisk lovendring, rapporterer Yedioth Aharonoth.

Støtter sannhet
– Ingen har rett til å injuriere. Denne loven er ment å støtte publiseringen av sannhet. Loven er ment å ta oppgjør med dem som kommer med usanne påstander. Alle har rett til å kringkaste, rapportere og skrive, men ingen har rett til å injuriere, understreket han fra talerstolen i plenumsalen.

– Og jeg legger til: Denne lovendringen er nødvendig. Men det er ingen grunn til å la seg rive med. Alt må gjøres i god ånd, fortsatte Netanyahu.

Det vil aldri vil komme noe “tankepoliti” i Israel,  forsikret han, og hevdet at opposisjonen nesten ikke tror på det de selv sier i så måte.

– Ingen skade vil ramme vårt demokrati. Tross alt, det er dette demokratiet handler om, hevdet Likud-lederen.

Forrige artikkelBeklaget drap på 14.000 kurdere på 1930-tallet
Neste artikkelGassrot mellom UD og Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no