“Kommentarloven” kan bli vedtatt i Knesset

Blir loven innført kan brukere som legger igjen injurierende kommentarer på nettsider bli saksøkt.
Illustrasjonsbilde. Foto: Kenneth O. Bakken, MIFF.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Den såkalte “Kommentarloven” gikk tirsdag gjennom første voteringsrunde i Israels nasjonalforsamling Knesset. Blir den endelig godkjent kan personer som legger igjen kommentarer på israelske nettsider (co.il), bli saksøkt dersom de kommer med injurierende påstander mot andre personer.

Derfor kan også dem som driver nettsidene bli tvunget til å avsløre hvem som eventuelt har postet kommentaren med det sårende innholdet, skriver Ha’aretz.

Kun ti personer var tilstede for å stemme over saken. Ni av dem stemte for, mens Arbeiderparti-leder Shelly Yachimovich stemte imot.

Endring i forslaget på vei
Sannsynligvis vil lovforslaget bli endret noe før andre og tredje voteringsrunde. Det skal ha vakt reaksjoner at dem som er såret kan skaffe informasjon fra nettstedene om brukeren, uten at brukeren selv har mulighet til å nekte og bringe saken inn for rettsapparatet. En endring i lovforslaget vil derfor gjøre at brukeren kan nekte å gi slipp på sin identitet, fram til rettsapparatet har gjort en bestemmelse.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise