Netanyahu kritiserer Livni for Abbas-møte

Statsminister Benjamin Netanyahu liker dårlig at opposisjonsleder Tzipi Livni møtte PA-presidenten i Amman onsdag.

Statsminister Benjamin Netanyahu under et intervju med CNNs journalist Wolf Blitzer. Foto: Bruker IsraelinUSA, flickr.com.

I går møtte Kadima-leder Tzipi Livni PA-president Mahmoud Abbas i Amman, blant annet for å diskutere den diplomatiske prosessen. I dag snakket hun med statsminister Benjamin Netanyahu på telefon, og ble kritisert for sitt framstøt.

– Dersom palestinerne ønsket å forhandle hadde de gjort det med Israels valgte regjering, sa Netanyahu.

I en presseuttalelse hevder statsministerens kontor etter samtalen, at møtet i Jordan “ene og alene var hennes idé”.

Vil bringe Israel “ut av isolasjon”
Livni understreket at Israel nå befinner seg i “den ellevte time” og at “forhandlingene må starte opp igjen før hele situasjonen forverres”. Hun hevder til Ha’aretz at hun har oppdatert statsministeren om møtet, både før og etter.

– Israels sikkerhet og hennes evne til å forsvare seg burde allerede ha ført din regjering mot å avholde seriøse forhandlinger støttet opp av det internasjonale samfunnet, i stedet for å bli isolert av det, skal opposisjonslederen ha sagt.

– Jeg vil aldri forhandle i stedet for regjeringen, men jeg vil handle for å føre Israel ut av sin isolasjon på den internasjonale arenaen. Og jobbe for å styrke legitimiteten til militære  tiltak mot terror, i tillegg til å styrke den moderate leiren i Midtøsten, hevdet Livni å ha uttrykt.

Forrige artikkel– Israel ønsker ingen krig med Iran
Neste artikkelStorbritannia vil ha hardere EU-sanksjoner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no