Frykter at Katsav vil ta sitt eget liv i fengsel

Moshe Katsav (Foto: GPO)
Moshe Katsav (Foto: GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Leder for fengselstjenesten i Israel, Aharon Franco, møtte i Knessets innenrikskomité tirsdag. Her fortalte han at Moshe Katsav vil bli strengt overvåket i fengsel for å forhindre at den tidligere presidenten tar sitt eget liv.

Onsdag skal Katsav begynne å sone sin sju år lange voldtektsdom. Soningen begynner før hans ankesak skal opp en siste gang for Høyesterett 8. januar 2012. En egen vakt skal ha kontinuerlig ansvar for å sikre at Katsav ikke begår selvmord eller skader seg selv på andre måter, informerer Jerusalem Post. Eks-politikeren skal være svært knust over dommen han har fått mot seg.

– Dersom Katsav begår selvmord vil det være en katastrofe for staten og for fengselstjenesten, sa Kadima-politiker Robert Tibayev under møtet Franco deltok i.

Samtidig forsøker Likuds Carmel Shama å få gjennom en lov i Knesset som vil føre til at Katsav mister alle ærestitlene han mottok under sin presidentperiode. Ifølge Yedioth Aharonoth innebærer loven at enhver politiker som blir dømt for kriminelle handlinger mister sine titler og æresbevisninger.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag