Dershowitz: Kjøl dere ned

Professor Alan Dershowitz ber israelere dempe den interne ordbruken i kampen om makt, for å hindre at retorikken blir misbrukt av Israels fiender i utlandet.

Professor Alan Dershowitz i intervju med MIFF i mars 2011.
Professor Alan Dershowitz i intervju med MIFF i mars 2011.

På IBAs dagsrevy søndag 18. desember ble den kjente amerikanske juristen, Alan Dershowitz, intervjuet av Tamar Almog. Her er noen av punktene fra intervjuet, fritt gjengitt.

Debattene i Israel er blitt ekstreme. Noen israelere kaller andre mainstream israelere for fascister, og spår at Israel vil bli et fascistisk land, hvor demokratiet vil bli fjernet. Dette blir selvsagt brukt av Israels mange fiender i Europa og resten av verden til å delegitimere Israel. Altså til å arbeide for at selve staten Israel skal anses som ulovlig og noe som må fjernes.

Det vanskeligste i dag ved å forsvare Israel er ikke venstresida eller muslimer. Det er israelere [som bruker sterkt overdreven retorikk mot andre israelere i sin kamp om makt]. Israelere må forstå at det de tror er en innenrikspolitisk sak, blir en del av kampen for å delegitimere Israel, altså for å nekte Israels rett til å være til.

Dershowitz sa at han råder israelerne til å kjøle seg ned. Ro dere ned, sa han. Slutt å karakterisere hverandre. I virkeligheten er forskjellene mellom de ulike israelerne ganske liten.

Selv støtter Dershowitz venstresida i Israel, og mener at utenlandske regjeringer må ha rett til å gi hvor mye penger de vil til israelske organisasjoner – selv om de egentlig ikke har noe med å blande seg inn i israelsk politikk. Dershowitz støtter også at Israels Høyesterett skal ha stor makt. Men selv om de mest høyreorienterte lovene som er foreslått skulle bli vedtatt, ville Israel like fullt være et ekte demokrati med en levende debatt og ytringsfrihet, mener professoren.

Dershowitz ble spurt om folk rundt om i verden vil vite sannheten om Israel. Han svarte at de er meget interessert i å høre løgner om Israel. Og skulle de av og til få høre sannheten, blir det i stor grad ignorert. Hatet mot Israel er stort sett ikke rasjonelt.

“Selv om Israel ikke hadde okkupert en eneste tomme land, ville Norge likevel hate Israel,” sa Dershowitz. Norge var det eneste utlandet professoren nevnte ved navn.

Grunnen til alt hatet mot Israel er at Israel er en nasjonalstat for det jødiske folket. Hvis Israel ikke hadde vært det, ville graden av hat vært mye lavere.

 

Se MIFFs videointervju med Alan Derwshowitz fra mars 2011.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6lAtVbKmfHg[/youtube]

 

Forrige artikkelHjelp MIFF å farge alle landets postkasser “blå”
Neste artikkelTechnion i Haifa i stort prosjekt i New York
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no