Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ehud Olmert tiltalt i Holyland-skandalen

Holyland-prosjektet under bygging i år 2007. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Holyland-prosjektet under bygging i år 2007. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Tidligere statsminister Ehud Olmert og 17 andre personer er tiltalt for korrupsjon i tilknytning til det store utbyggingsprosjektet Holyland i Jerusalem.

Tiltalen kommer ikke overraskende. Allerede i mars 2011 varslet påtalemyndighetene at de har tilstrekkelig bevis til å reise sak mot Olmert, tidligere Jerusalem-ordfører Uri Lupolianski og tidligere direktør for Israels landadministrasjon Yaakov Efrati med flere. Alle er mistenkt for å ha tatt imot bestikkelser for å fremme ulike boligutbyggingsprosjekter, og spesielt luksusprosjektet Holyland.

I perioden da korrupsjonsforholdene skal ha funnet sted, var Olmert først ordfører i Jerusalem, og siden regjeringsmedlem med ansvar for Israels landadministrasjon.

Ifølge påtalemyndighetene fikk politikerne og byråkratene bestikkelser. Til gjengjeld fikk utviklerne store skattefordeler, ekstra byggerettigheter og andre fordeler verdt titalls millioner kroner.

En forretningsmann som bare blir identifisert som S. fungerte som mellommann i korrupsjonsskandalen. Nå er han påtalemyndighetenes kronvitne.

– Det ble gjort klart for meg [av politikerne] at med å ‘gi og ta’-metoden, kunne jeg få [de fordeler] jeg ønsket. Jeg vil understreke: Disse hintene kom fra disse folkene til meg, ikke motsatt, fordi jeg ville ikke ha våget, sier forretningsmannen.

Det israelske rettssystemet skal nå avgjøre hvorvidt korrupsjon fant sted, og hvem er de skyldige.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart