Ehud Olmert tiltalt i Holyland-skandalen

Tidligere statsminister Ehud Olmert og 17 andre personer er tiltalt for korrupsjon i tilknytning til det store utbyggingsprosjektet Holyland i Jerusalem.
Holyland-prosjektet under bygging i år 2007. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Holyland-prosjektet under bygging i år 2007. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Tiltalen kommer ikke overraskende. Allerede i mars 2011 varslet påtalemyndighetene at de har tilstrekkelig bevis til å reise sak mot Olmert, tidligere Jerusalem-ordfører Uri Lupolianski og tidligere direktør for Israels landadministrasjon Yaakov Efrati med flere. Alle er mistenkt for å ha tatt imot bestikkelser for å fremme ulike boligutbyggingsprosjekter, og spesielt luksusprosjektet Holyland.

I perioden da korrupsjonsforholdene skal ha funnet sted, var Olmert først ordfører i Jerusalem, og siden regjeringsmedlem med ansvar for Israels landadministrasjon.

Ifølge påtalemyndighetene fikk politikerne og byråkratene bestikkelser. Til gjengjeld fikk utviklerne store skattefordeler, ekstra byggerettigheter og andre fordeler verdt titalls millioner kroner.

En forretningsmann som bare blir identifisert som S. fungerte som mellommann i korrupsjonsskandalen. Nå er han påtalemyndighetenes kronvitne.

– Det ble gjort klart for meg [av politikerne] at med å ‘gi og ta’-metoden, kunne jeg få [de fordeler]  jeg ønsket. Jeg vil understreke: Disse hintene kom fra disse folkene til meg, ikke motsatt, fordi jeg ville ikke ha våget, sier forretningsmannen.

Det israelske rettssystemet skal nå avgjøre hvorvidt korrupsjon fant sted, og hvem er de skyldige.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise