Knesset-medlem Hanin Zoabi møtte Hamas i hemmelighet

I desember hadde Knesset-medlem Hanin Zoabi et hemmelig møte med flere høytstående Hamas-representanter. Etter avsløringen torsdag krever flere Knesset-medlemmer at Zoabis parlamentariske immunitet blir opphevet.

Hanin Zoabi. (Foto: Sergio Yahni, flickr.com)
Hanin Zoabi. (Foto: Sergio Yahni, flickr.com)

Zoabi representerer det arabiske Balad-partiet i Knesset. Under en IDF-aksjon i den palestinske byen Tulkarem, ble det oppdaget bilder av Zoabi sammen med Aziz Dwaik, den mest framstående Hamas-lederen på Vestbredden og Mariam Saleh, som tidligere var minister for kvinnesaker for Hamas i Gaza.

 

– Zoabi forræder Israel

Det høyreorienterte partiet National Union fordømmer Zoabi og krever at hennes parlamentariske immunitet blir opphevet.

– Zoabi og Tibi beviser begge to at de ikke bør være i Knesset, men i fengsel – hvor alle forrædere av staten Israel bør være. Vi forventer at regjeringsadvokaten vil anlegge sak mot henne for forræderi og for å hjelpe en terroristgruppe. Han kan ikke si at det er “mangel på bevis” denne gangen, sier partiet i en uttalelse.

Zoabi har tidligere vært i sentrum av politiske stormer, blant annet da hun deltok i Gaza-flåten i 2010. Zoabi var ombord på skipet Mavi Marmara, hvor aktivister møtte israelske soldater med grov vold. Etter den episoden unngikk hun å bli saksøkt på grunn av mangel på bevis.

Ahmad Tibi som også sitter i Knesset, sa tidligere i uken i en tale i Ramallah at martyrdom er den edleste verdi, og at shahider (martyrer) er et symbol for det palestinske hjemlandet. Dette ble meget dårlig mottatt i Israel, da shahid også er betegnelsen som ofte blir brukt på selvmordsbombere. Tibi sier i etterkant at han ikke mente selvmordsbombere da han sa shahid.

Alex Miller som sitter i Knesset for regjeringspartiet Israel Beiteinu, sier til Yedioth Aharonoth at hele Balad-partiet bør bli diskvalifisert fra Knesset.

– Folkevalgte representanter kan ikke bli tillatt å legitimisere terrorister som har israelske borgere som mål, sier Miller.

 

Ber om etterforskning

Det juridiske forumet for Israels land ber regjeringsadvokat Yehuda Weinstein gi ordre til politiet om å etterforske Zoabi for å hjelpe en terrororganisasjon. De mener at bildene med Zoabi og Hamas-representanter viser at hennes lojalitet til Israel og Israels lover er tvilsom.

– Jeg synes det er meget bekymringsverdig at hun fortsatt tjenestegjør som Knesset-medlem i Israel, sier Yoel Hasson, Knesset-medlem for det største opposisjonspartiet Kadima.

 

Zoabi: Hamas er ikke en terrororganisasjon

Zoabi selv ser ingen problemer ved møtet. Hun bekrefter at hun møtte med flere Hamas-representanter, men hevder det ikke er noe galt i det.

– Hele verden anerkjenner Hamas nå, og jeg synes det er på tide at Israel gjør det også. Vi anser ikke Hamas for å være en terrororganisasjon, sier hun.

Hamas står på terrorlistene både til USA og EU. Organisasjonen har et charter som er klart antisemittisk.

Forrige artikkel– Iran har allerede bestemt seg for å bli atommakt
Neste artikkel– Israel overoppfyller vannavtaler
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -