Knesset gir jobb til israelere med funksjonshemning

Den israelske nasjonalforsamlingen går foran som et godt eksempel på å gi personer med funksjonshemning tilpassede arbeidsoppgaver. De ansatte stortrives, viser ny video.
Knesset gir arbeidsplass til personer med funksjonshemning. (Montasje: MIFF, Foto: Joshua Paquin, flickr.com)
Knesset gir arbeidsplass til personer med funksjonshemning. (Montasje: MIFF, Foto: Joshua Paquin, flickr.com)

Se videoen her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zxsekZWvY4s[/youtube]

Knesset har omkring 20 personer ansatt med ulike funksjonshemninger, kommer det fram i videoen.

– Jeg ser det som et av Knessets store suksesser, sier Knesset-ordfører Reuven Rivlin. Hans jobb tilsvarer stortingspresidenten i Norge.

– Dersom Knesset setter et eksempel, vil det også være mulig å kreve av andre arbeidsplasser at [personer med funksjonshemning] ikke blir utestengt fra arbeidsmarkedet, ligger Rivlin til.

– Vi er vanlige mennesker, selv om vi har en funksjonshemning. Ingen person er fullkommen, sier en kvinnelig ansatt.

I jødisk tradisjon blir det sett på som en rettferdig og barmhjertig handling å gi en person en jobb, påpeker en person som kommenterer filmen på YouTube.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelNTBs ekstreme overfokus på Israel 2
Neste artikkelBli med på flytur over Det Hellige Land
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise