Knesset gir jobb til israelere med funksjonshemning

Den israelske nasjonalforsamlingen går foran som et godt eksempel på å gi personer med funksjonshemning tilpassede arbeidsoppgaver. De ansatte stortrives, viser ny video.

Knesset gir arbeidsplass til personer med funksjonshemning. (Montasje: MIFF, Foto: Joshua Paquin, flickr.com)
Knesset gir arbeidsplass til personer med funksjonshemning. (Montasje: MIFF, Foto: Joshua Paquin, flickr.com)

Se videoen her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zxsekZWvY4s[/youtube]

Knesset har omkring 20 personer ansatt med ulike funksjonshemninger, kommer det fram i videoen.

– Jeg ser det som et av Knessets store suksesser, sier Knesset-ordfører Reuven Rivlin. Hans jobb tilsvarer stortingspresidenten i Norge.

– Dersom Knesset setter et eksempel, vil det også være mulig å kreve av andre arbeidsplasser at [personer med funksjonshemning] ikke blir utestengt fra arbeidsmarkedet, ligger Rivlin til.

– Vi er vanlige mennesker, selv om vi har en funksjonshemning. Ingen person er fullkommen, sier en kvinnelig ansatt.

I jødisk tradisjon blir det sett på som en rettferdig og barmhjertig handling å gi en person en jobb, påpeker en person som kommenterer filmen på YouTube.

Forrige artikkelNTBs ekstreme overfokus på Israel 2
Neste artikkelBli med på flytur over Det Hellige Land
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.