Lapid forteller hva han står for

Yair Lapid
Yair Lapid

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Yair Lapid gav opp jobben som ankermann i Kanal 2 og en karriere som journalist for å danne sitt eget politiske parti tidligere i år. Han har tidligere brukt Facebook for å fortelle hva hans politiske standpunkt er. Tidligere denne uken gjorde den nybakte politikeren det klart hva han mener på en rekke områder under en konferanse i Eilat. I sin første offentlige tale siden sin han for alvor kastet seg inn i politikkens verden, etterlyste Lapid endringer i det offentlige systemet. Dersom det ikke blir endringer, kan Israel komme til å bli sin egen verste fiende, advarte Lapid.

 

Israel tilhører middelklassen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lapid gjorde det klart at han vil representere “den israelske middelklassen”, skriver Yedioth Aharonoth.

– Israel tilhører ikke interessegrupper, lobbyister eller finansfyrster. Israel tilhører ikke steinkastere eller folk som truer offiserer i militæret. Og dette landet tilhører ikke politikerne heller, erklærte Lapid.

– Landet tilhører dem som betaler skatt, de som gjør reservetjeneste i militæret og som har barn som verver seg til militæret. Det tilhører den israelske middelklassen, fortsatte Lapid.

Den erfarne journalisten vil ikke slutte å stille spørsmål.

– Israel tilhører statens arbeidende og produktive folk, de som gir mest og får minst tilbake. Det tilhører folket som endelig har begynt å spørre «hvor er pengene?». Det er et spørsmål jeg kommer til å stille igjen og igjen. Det er ikke bare et økonomisk spørsmål, det også et moralsk spørsmål, sa Lapid.

 

Tar opp kampen mot Shas

Lapid følger opp den retoriske og politiske kampen hans far, Tommy Lapid, ledet mot det ultraortodokse partiet Shas da han var leder for Shinui-partiet.

– Se hvordan Shas, med sine 11 Knesset-seter har hele landet snudd rundt lillefingeren. Se hvordan United Torah Judaism, som er enda mindre enn Shas, beseiret finanskomiteen. Hvorfor? Fordi de vet hva de vil, konstaterte Lapid.

 

Shas: Lapid er en bløff

Shas sendte ut en respons til Lapids kraftige salve, en pressemelding hvor de også slår litt tilbake:

– Lapid har risikert livet sitt ved å forsvare landet sitt [som vernepliktig journalist] i hærens avis. Han har en utdanning som er dårligere enn den som blir gitt ved enhver Shas-skole, skriver Shas.

Partiet mener Lapid prøver å “blinde det israelske folket”, men er trygg på at folket “er smarte nok til å forstå at dette er en bløff”.

 

Lapid vil endre det politiske systemet

Lapid mener det offentlige systemet er ødelagt og at dette har gjort politikken til “et korrupt spill der vi hele tiden er kontrollert av utnyttende sektorer og fraksjoner”. Han mener situasjonen må rettes opp øyeblikkelig, hvis ikke kan det bety slutten på Israel som en zionistisk stat.

– Palestinerne behøver ikke kjempe mot oss. De kan ta en kopp kaffe, røyke en sigarett og vente 12 år inntil den zionistiske staten kollapser av seg selv, sa Lapid.

Han ønsker å endre valgsystemet i Israel ved å heve sperregrensen fra to til seks prsoent.

– Denne endringen vil bety at israelere stemmer på store partier, og det viktigste er at smågrupper i regjeringskoalisjoner ikke får for stor makt, sa Lapid.

Han vil også gjøre det vanskeligere å fremsette et mistillitsforslag i Knesset.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag