Zoabi: – Israel har ingen rett til å leve i sikkerhet

- Det finnes ingen rett til et normalt liv for en nasjon som er en okkupant, sa Knesset-medlem Hanin Zoabi i et intervju med Kanal 2 i helgen. - Zoabi har et dyrisk hat mot landet hun vokste opp i, sier utenriksminister Avigdor Lieberman.
Hanin Zoabi. (Foto: Sergio Yahni, flickr.com)
Hanin Zoabi. (Foto: Sergio Yahni, flickr.com)

Hanan Zoabi, som representerer det arabiske Balad-partiet i Knesset, har nok en gang kommet i søkelyset for israelske medier. Denne gangen etter et intervju med israelske Kanal 2. I intervjuet sier hun: “Nå er tiden kommet for at den undertrykkede palestineren løfter sitt hode og forteller deg: ‘Nok!’ Du har en rett til selvbestemmelse som en jøde, men ikke på min bekostning. Dette er mitt hjemland og det bør bli anerkjent. Det finnes ingen rett til et normalt liv for en nasjon som er en okkupant.”

Zoabi sa også at det ikke finnes noe godt hun kan si om Israel, ikke en eneste ting.

 

Lieberman vil klage henne inn for etikk-komitéen i Knesset

Utenriksminister Avigdor Lieberman kritiserte Zoabi i et møte i Israel Beiteinu-partiets gruppe på mandag, forteller Arutz Sheva:

– Jeg har ikke sett så mye hat mot det jødiske folket og mot Israels folk på en lang tid.  Jeg har aldri sett slikt dyrisk hat mot landet som hun vokste opp i. Hun hadde ikke en gang et eneste godt ord å si. Det er uutholdelig, sa Lieberman i referense til intervjuet.

Lieberman planlegger å legge inn en klage mot Zoabi i Knessets etikk-komité.

– Zoabi ønsker ikke å se at staten Israel eksisterer. Jeg vil foreslå for enhver som har en minimal illusjon om det motsatte å se intervjuet igjen, sa han.

Du kan se intervjuet med engelsk teksting her.

Hadad Bar-On, en student fra Sderot, har anmeldt Zoabi til politiet for å oppfordre til vold.

 

Kontroversiell politiker

Zoabi, som sitter som en av de folkevalgte i det israelske parlamentet er kjent for sine kommentarer og handlinger mot den israelske staten. Hun valgte blant annet å delta i Gaza-flåten i 2010. Hun var ombord i Mavi Marmara da hennes medpassasjerer prøvde å skade israelske marinesoldater da de kom ombord i henhold til internasjonal maritim lov. Mange mener hun ikke kunne ha vært uinformert om hva som holdt på å skje på båten. Det som er klart er at hun ikke gjorde noe for å stoppe angrepet, eller prøvde å advare soldatene.

I etterkant av hennes deltagelse i Gaza-flåten ble Zoabi fratatt noen av sine privilegier som Knesset-medlem av Knesset.

Tidligere denne uken kom riksadvokat Yehuda Weinstein ut med en uttalelse til høyesterett at han ikke har funnet noe galt i Knessets avgjørelse om å frata Zobai noen av hennes rettigheter. Weinstein sa han mener det er innenfor Knessets rettigheter å frata privilegier fra et Knesset-medlem for å forhindre at disse blir misbrukt.

 

Besøker Gaza og Hebron

Tidligere i år ble det kjent at Zoabi i desember i fjor besøkte høystående medlemmer av Hamas i desember i fjor. To av de hun besøkte har tidligere sittet i israelske fengsel på grunn av terrorisme.

Sist uke var hun igjen på forsiden av avisene i Israel da hun besøkte arabere i Hebron. Jødiske beboere i Hebron og Kiryat Arba møtte opp for å si hva de syntes om henne.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise