Rivlin tror på nyvalg i 2012

Ordstyrer i Knesset, Reuven Rivlin, mener det er tegn som tyder på at den sittende regjeringen vil gå i oppløsning innen året er omme.

Den sittende regjeringen vil få problemer med å holde seg samlet når budsjettforhandlingene begynner senere i år, tror Knesset-ordstyrer Reuven Rivlin. (Foto: JStreet.org)
Den sittende regjeringen vil få problemer med å holde seg samlet når budsjettforhandlingene begynner senere i år, tror Knesset-ordstyrer Reuven Rivlin. (Foto: JStreet.org)

Knessets ordstyrer, Reuven Rivlin, tror Israel nok en gang vil oppleve at den parlamentariske perioden blir forkortet i forhold til makimalperioden på fire år, opplyser Times of Israel. Kun én gang i landets historie har en regjering sittet en full periode uten at det ble betydelige endringer i koalisjonen eller at nyvalg ble skrevet ut tidligere.

Rivlin tror det vil bli gjennomført nyvalg før året er omme, på grunn av det han mener er “interne problemer” i den sittende regjeringen. Han mener den er alt for fragmentert til at den vil klare å holde seg samlet. Dessuten påstår han at Israel vil havne i en budsjettkrise når forhandlingene om statsbudsjettet for de to neste årene begynner senere i år.

– Den sittende regjeringen vil finne det vanskelig å oppnå en avtale om 2013-budsjettet. Et parti med 27 seter i Knesset [Likud] vil slite med å få gjennom et budsjett som slites så mellom sosialøkonomiske behov og sikkerhetshensyn, sa ordstyreren på et møte med partifeller i Likuds hovedkvarter i Tel Aviv.

Forrige Knesset-valg i Israel ble avholdt i februar 2009. Neste valg vil bli i 2013, dersom det ikke utlyses nyvalg tidligere.

Statsminister Benjamin Netanyahu og Likud-partiet kan komme styrket ut av å framskynde valget, siden de har stor oppslutning i meningsmålinger.

Forrige artikkelNy skilsmisselov gjør det lettere for kvinner
Neste artikkelBarak: – Frykt for angrep får Iran til å bremse
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no