– Kadima skal lede den neste regjeringen

Den nyvalgte partilederen i Kadima, Shaul Mofaz lover å ikke gå inn i den sittende Likud-styrte regjeringen. Istedet ønsker han at Kadima skal lede nasjonen etter neste valg.
Den ferske Kadima-lederen Shaul Mofaz ønsker ikke å inngå et samarbeid med den sittende regjeringen. (Foto: Tzipi Livni)
Den ferske Kadima-lederen Shaul Mofaz ønsker ikke å inngå et samarbeid med den sittende regjeringen. (Foto: Tzipi Livni)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

For første gang etter at han ble partileder, møtte Shaul Mofaz Kadimas Knesset-gruppe mandag morgen. Han lover at partiet han nå skal styre skal bli et solid alternativ til Likud, som i dag er det klart største partiet i den sittende regjeringen.

– Det vil ikke finne sted noen forhandlinger om å bli med i regjeringen. For vi er den alternative regjeringen. Når statsminister Benjamin Netanyahu gjør noe rett, skal vi støtte ham, og når han ikke gjør noe riktig, vil vi si ifra og være klare til å erstatte ham.

– Vi beveger oss nå på en ny og felles vei. Enhver handling vi tar fra nå av vil være med en hensikt for øyet: Å erstatte Netanyahus dårlige og kalde regjering, hevdet han.

I partiledervalget i Kadima knuste Mofaz avtroppede Tzipi Livni, etter en utbredt frustrasjon i partiet rundt hennes lederevner. Selv deltok ikke Livni i mandagens møte og har enda ikke avklart om hun fortsetter i partiet.

– Kadima vil posisjonere seg selv i fronten av håpsleiren, som et sentrumsalternativ, et sosialorientert parti, fortsatte Mofaz.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise