Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tzipi Livni trekker seg fra Knesset og Kadima

Tzipi Livnis karriere som politiker kan være over. (Foto: Tzipi Livni)
Tzipi Livnis karriere som politiker kan være over. (Foto: Tzipi Livni)
Den tidligere Kadima-lederen Tzipi Livni trekker seg tilbake fra politikken, etter å ha tapt ledervalget mot Shaul Mofaz for få uker siden.

Tirsdag trakk Kadima-politiker Tzipi Livni seg offisielt vil fra sitt verv i Knesset. Oppsigelsen ble bragt skriftlig til nasjonalforsamlingens ordstyrer Reuven Rivlin rundt klokken 12:00 lokal tid.

Helt siden Livni tapte partiledervalget mot Shaul Mofaz ganske soleklart for få uker siden, er det blitt spekulert i om den tidligere utenriksministeren kom til å trekke seg tilbake fra politikken. Hennes medarbeidere forklarer imidlertid at hun fortsatt ønsker å være politisk aktiv, men at det vil skje utenfor Knesset.

Vararepresentanten som overtar Livnis Knesset-sete er Yuval Zellner, opplyser Yedioth Aharonoth.

– Forlater ikke offentligheten
Under en pressekonferanse forklarte den tidligere opposisjonslederen hvorfor hun valgte å trekke seg fra Knesset og fra partiet.

– Shaul Mofaz er nå leder i Kadima og jeg ønsker ham masse suksess. Han vil nå lede Kadima på sin måte, mens jeg må leve på min måte. Dette forplikter meg til å forlate Kadima og Knesset. I dag forlater jeg setet mitt, men ikke det offentlige liv, sa hun.

– Jeg ønsket å bringe til Israel en ny type politikk, en som finner løsninger på befolkningens problemer og ikke bare for individene. I løpet av hele mitt offentlige liv har jeg arbeidet for de samme tingene og vil fortsette å gjøre det.

Hun forteller at én ting hun ikke angrer på, er at hun nektet å bli en del av Likud-regjeringen etter valget i 2009. Hadde hun valgt det motsatte, ville hun «solgt landet til de ultra-ortodokse», hevdet Livni.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart