Tzipi Livni trekker seg fra Knesset og Kadima

Den tidligere Kadima-lederen Tzipi Livni trekker seg tilbake fra politikken, etter å ha tapt ledervalget mot Shaul Mofaz for få uker siden.
Tzipi Livnis karriere som politiker kan være over. (Foto: Tzipi Livni)
Tzipi Livnis karriere som politiker kan være over. (Foto: Tzipi Livni)

Tirsdag trakk Kadima-politiker Tzipi Livni seg offisielt vil fra sitt verv i Knesset. Oppsigelsen ble bragt skriftlig til nasjonalforsamlingens ordstyrer Reuven Rivlin rundt klokken 12:00 lokal tid.

Helt siden Livni tapte partiledervalget mot Shaul Mofaz ganske soleklart for få uker siden, er det blitt spekulert i om den tidligere utenriksministeren kom til å trekke seg tilbake fra politikken. Hennes medarbeidere forklarer imidlertid at hun fortsatt ønsker å være politisk aktiv, men at det vil skje utenfor Knesset.

Vararepresentanten som overtar Livnis Knesset-sete er Yuval Zellner, opplyser Yedioth Aharonoth.

– Forlater ikke offentligheten
Under en pressekonferanse forklarte den tidligere opposisjonslederen hvorfor hun valgte å trekke seg fra Knesset og fra partiet.

– Shaul Mofaz er nå leder i Kadima og jeg ønsker ham masse suksess. Han vil nå lede Kadima på sin måte, mens jeg må leve på min måte. Dette forplikter meg til å forlate Kadima og Knesset. I dag forlater jeg setet mitt, men ikke det offentlige liv, sa hun.

– Jeg ønsket å bringe til Israel en ny type politikk, en som finner løsninger på befolkningens problemer og ikke bare for individene. I løpet av hele mitt offentlige liv har jeg arbeidet for de samme tingene og vil fortsette å gjøre det.

Hun forteller at én ting hun ikke angrer på, er at hun nektet å bli en del av Likud-regjeringen etter valget i 2009. Hadde hun valgt det motsatte, ville hun «solgt landet til de ultra-ortodokse», hevdet Livni.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise