4. september bekreftet som valgdato

Under et regjeringsmøte mandag morgen bekreftet statsminister Benjamin Netanyahu at et nyvalg vil finne sted 4. september i år.

Mandag vil nasjonalforsamlingen oppløse seg selv og godkjenne nyvalg 4. september i år. (Foto: Valgplakat fra 2009, Arbeiderpartiet)
Mandag vil nasjonalforsamlingen oppløse seg selv og godkjenne nyvalg 4. september i år. (Foto: Valgplakat fra 2009, Arbeiderpartiet)

Under mandagens regjeringsmøte takket statsminister Benjamin Netanyahu sine koalisjonspartnere for de tre årene de har stått sammen. Han hevdet regjeringen har vært en av de mest stabile i Israels historie, men at den siste tidens problemer i religiøst sensitive saker kan bli brukt som utpressing av de mindre koalisjonspartiene. Derfor ønsker han nyvalg for å forhindre dette.

Netanyahu offentliggjorde også at det neste Knesset-valget i Israel vil finne sted 4. september, som regjeringskilder tidligere har hevdet ville bli datoen. Han la til at landets neste regjering må arbeide med nasjonens tre grunnpilarer: sikkerhet, økonomi og samfunn. Ifølge Likud-lederen ønsker han å få på plass en “bred og stabil” regjering, som kan ta hånd om alle de brennende spørsmålene i Israel.

Godkjente oppløsning og valgdato
Under regjeringsmøtet stemte 13 ministere for og 4 imot en oppløsning av Knesset, slik at et nyvalg  kan finne sted. De vedtok også å støtte Netanyahus valgdato.

Senere mandag vil nasjonalforsamlingen selv stemme over oppløsningen. Flere opposisjonspartier har også ytret sitt ønske om nyvalg, noe som sannsynliggjør at Knesset vil gå for Netanyahu-regjeringens forslag.

Forrige artikkelSenker skatter på miljøvennlige biler
Neste artikkel– India må stanse import av iransk olje
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no