Netanyahu forhindret annektering av bosetninger

Knesset-medlem Miri Regevs (bildet) forslag om å annektere alle bosetninger på Vestbredden ble trukket tilbake, etter at statsminister Benjamin Netanyahu blandet seg inn.

Miri Regev, da hun fortsatt tjenestegjorde som pressetalskvinne for IDF i 2005. (Foto: GPO)
Miri Regev, da hun fortsatt tjenestegjorde som pressetalskvinne for IDF i 2005. (Foto: GPO)

Likuds Knesset-medlem Miri Regev fremmet et nytt lovforslag som søndag skulle vært behandlet i regjeringens juridiske komité, før det ved en eventuell godkjennelse ville blitt brakt til Knesset for endelig behandling.

Ifølge Regevs forslag ville det israelske lovverket blitt gjeldende i bosetningene, i stedet for at militæret har øverste myndighet som i dag. Skulle saken blitt godkjent i nasjonalforsamlingen ville Israel dermed ha annektert samtlige jødiske bosetninger på Vestbredden.

Etter at statsminister Benjamin Netanyahu blandet seg inn ble realitetsbehandling av forslaget utsatt. Saken ble  i første omgang utsatt én måned for at den kan koordineres og planlegges, ettersom et slikt vedtak innebærer mange juridiske og politiske vurderinger.

Forrige artikkelNetanyahu sendte svarbrev til Abbas
Neste artikkel– Ikke etisk holdbart med overfokus på Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no