Netanyahu forhindret annektering av bosetninger

Miri Regev, da hun fortsatt tjenestegjorde som pressetalskvinne for IDF i 2005. (Foto: GPO)
Miri Regev, da hun fortsatt tjenestegjorde som pressetalskvinne for IDF i 2005. (Foto: GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Likuds Knesset-medlem Miri Regev fremmet et nytt lovforslag som søndag skulle vært behandlet i regjeringens juridiske komité, før det ved en eventuell godkjennelse ville blitt brakt til Knesset for endelig behandling.

Ifølge Regevs forslag ville det israelske lovverket blitt gjeldende i bosetningene, i stedet for at militæret har øverste myndighet som i dag. Skulle saken blitt godkjent i nasjonalforsamlingen ville Israel dermed ha annektert samtlige jødiske bosetninger på Vestbredden.

Etter at statsminister Benjamin Netanyahu blandet seg inn ble realitetsbehandling av forslaget utsatt. Saken ble  i første omgang utsatt én måned for at den kan koordineres og planlegges, ettersom et slikt vedtak innebærer mange juridiske og politiske vurderinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag