Tal lov-komité møtes første gang mandag

Komiteen, som skal ledes av Kadima-politiker Yohan Plesner, skal finne måter å oppmuntre ultra-ortodokse til å gjennomføre førstegangstjenesten.
Ultra-ortodokse bibelskolestudenter kan i framtiden få problemer med å slippe unna militærtjenesten, slik som i dag. (Foto: David Shankbone)
Ultra-ortodokse bibelskolestudenter kan i framtiden få problemer med å slippe unna militærtjenesten, slik som i dag. (Foto: David Shankbone)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Det er første gang at “Komiteen for å fremme lik fordeling av byrden” samles etter at den ble dannet. Både statsminister Benjamin Netanyahu og visestatsminister Shaul Mofaz skal være til stede under møtet.

Knesset-politiker for Kadima, Yohan Plesner, er leder for komiteen. Andre medlemmer er generalmajor Yehuda Segev, visepresident ved Bar Ilan-universitetet Yaffa Zilbershats og jusprofessor Yedidia Stern. En av lederne for protestbevegelsen mot at ultra-ortodokse slipper militærtjeneste, Yoav Kish, sitter også i komiteen.

Høyesterett ugyldiggjorde Tal-lov
Samtidig har hvert regjeringsparti rett til å sende sin representent, noe det religiøse Shas-partiet har avslått i protest mot den ønskede lovendringen.

Høyesterett i Israel vedtok i høst at den nåværende Tal-loven, som fritar ultra-ortodokse bibelskolestudenter fra førstegangstjenesten, ikke er gyldig. I dommen ble det hevdet at den bryter med ånden i Uavhengighetserklæringen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise