Tal lov-komité møtes første gang mandag

Ultra-ortodokse bibelskolestudenter kan i framtiden få problemer med å slippe unna militærtjenesten, slik som i dag. (Foto: David Shankbone)
Ultra-ortodokse bibelskolestudenter kan i framtiden få problemer med å slippe unna militærtjenesten, slik som i dag. (Foto: David Shankbone)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det er første gang at “Komiteen for å fremme lik fordeling av byrden” samles etter at den ble dannet. Både statsminister Benjamin Netanyahu og visestatsminister Shaul Mofaz skal være til stede under møtet.

Knesset-politiker for Kadima, Yohan Plesner, er leder for komiteen. Andre medlemmer er generalmajor Yehuda Segev, visepresident ved Bar Ilan-universitetet Yaffa Zilbershats og jusprofessor Yedidia Stern. En av lederne for protestbevegelsen mot at ultra-ortodokse slipper militærtjeneste, Yoav Kish, sitter også i komiteen.

Høyesterett ugyldiggjorde Tal-lov
Samtidig har hvert regjeringsparti rett til å sende sin representent, noe det religiøse Shas-partiet har avslått i protest mot den ønskede lovendringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyesterett i Israel vedtok i høst at den nåværende Tal-loven, som fritar ultra-ortodokse bibelskolestudenter fra førstegangstjenesten, ikke er gyldig. I dommen ble det hevdet at den bryter med ånden i Uavhengighetserklæringen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag