Fjorten grupperinger krever full militærplikt

Grupperingene krever strenge fengselsstraffer for israelere som forsøker å skulke unna førstegangstjenesten.

Illustrasjon: IDF
Illustrasjon: IDF

En liste med prinsipper som de mener må oppfylles i en ny lov for verneplikt, er overlevert til Knesset-komiteen som har fått i oppgave å finne en erstatning til Tal-loven.

De fjorten organisasjonene består blant annet av sosiale bevegelser som Israelsk forum for lik militærtjeneste, studentforbundet og Hiddush-bevegelsen, samt religiøse som reform- og konservativjødiske bevegelser.

– Skal ikke redde skinnet til Likud
Grupperingene mener den sittende regjeringen har en “historisk mulighet” til å innføre en helt allmenn verneplikt, siden regjeringens religiøse partier uten problemer kan “ofres” uten at regjeringen mister sitt solide flertall i Knesset. Men de uttrykker frykt for at koalisjonen allerede er i ferd med å utforme et kompromiss med alle de religiøse partiene i Knesset.

– Plesner-komiteen må ta modige beslutninger som tjener det israelske samfunnet, og ikke slå seg til ro med kosmetiske løsninger som bare vil gjøre ting verre. Befolkningen vil ikke gå med på en ny Tal-fiasko. Komitemedlemmene må huske på at de ikke er valgt ut for å løse Likuds koalisjonsproblemer, men må forstå viktigheten av prinsippene om allmenn verneplikt og lik fordeling av byrden, skriver avsenderne i brevet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise