Fjorten grupperinger krever full militærplikt

Grupperingene krever strenge fengselsstraffer for israelere som forsøker å skulke unna førstegangstjenesten.
Illustrasjon: IDF
Illustrasjon: IDF

En liste med prinsipper som de mener må oppfylles i en ny lov for verneplikt, er overlevert til Knesset-komiteen som har fått i oppgave å finne en erstatning til Tal-loven.

De fjorten organisasjonene består blant annet av sosiale bevegelser som Israelsk forum for lik militærtjeneste, studentforbundet og Hiddush-bevegelsen, samt religiøse som reform- og konservativjødiske bevegelser.

– Skal ikke redde skinnet til Likud
Grupperingene mener den sittende regjeringen har en «historisk mulighet» til å innføre en helt allmenn verneplikt, siden regjeringens religiøse partier uten problemer kan «ofres» uten at regjeringen mister sitt solide flertall i Knesset. Men de uttrykker frykt for at koalisjonen allerede er i ferd med å utforme et kompromiss med alle de religiøse partiene i Knesset.

– Plesner-komiteen må ta modige beslutninger som tjener det israelske samfunnet, og ikke slå seg til ro med kosmetiske løsninger som bare vil gjøre ting verre. Befolkningen vil ikke gå med på en ny Tal-fiasko. Komitemedlemmene må huske på at de ikke er valgt ut for å løse Likuds koalisjonsproblemer, men må forstå viktigheten av prinsippene om allmenn verneplikt og lik fordeling av byrden, skriver avsenderne i brevet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise