Fjorten grupperinger krever full militærplikt

Grupperingene krever strenge fengselsstraffer for israelere som forsøker å skulke unna førstegangstjenesten.

Illustrasjon: IDF
Illustrasjon: IDF

En liste med prinsipper som de mener må oppfylles i en ny lov for verneplikt, er overlevert til Knesset-komiteen som har fått i oppgave å finne en erstatning til Tal-loven.

De fjorten organisasjonene består blant annet av sosiale bevegelser som Israelsk forum for lik militærtjeneste, studentforbundet og Hiddush-bevegelsen, samt religiøse som reform- og konservativjødiske bevegelser.

– Skal ikke redde skinnet til Likud
Grupperingene mener den sittende regjeringen har en “historisk mulighet” til å innføre en helt allmenn verneplikt, siden regjeringens religiøse partier uten problemer kan “ofres” uten at regjeringen mister sitt solide flertall i Knesset. Men de uttrykker frykt for at koalisjonen allerede er i ferd med å utforme et kompromiss med alle de religiøse partiene i Knesset.

– Plesner-komiteen må ta modige beslutninger som tjener det israelske samfunnet, og ikke slå seg til ro med kosmetiske løsninger som bare vil gjøre ting verre. Befolkningen vil ikke gå med på en ny Tal-fiasko. Komitemedlemmene må huske på at de ikke er valgt ut for å løse Likuds koalisjonsproblemer, men må forstå viktigheten av prinsippene om allmenn verneplikt og lik fordeling av byrden, skriver avsenderne i brevet.

Forrige artikkel– Flertallet i sikkerhetsforumet er imot Iran-angrep
Neste artikkel“Flame” brukte samme kodespråk som Angry Birds
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no