Yitzhak Shamir (96) er død

Israels syvende statsminister, Yitzhak Shamir, døde lørdag kveld etter langvarig sykdom. - En av Israels grunnleggere har gått bort, sier statsminister Benjamin Netanyahu.
Daværende statsminister Yitzhak Shamir (t.h.) sammen med daværende norsk utenriksminister Thorvald Stoltenberg. (Arkivfoto: GPO)
Daværende statsminister Yitzhak Shamir (t.h.) sammen med daværende norsk utenriksminister Thorvald Stoltenberg. (Arkivfoto: GPO)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Shamir var Israels statsminister i to perioder fra 1983 til 1984 og 1986 til 1992. Allerede på 1940-tallet var han aktivt med i motstandskampen mot britene, som den gang hadde mandatmyndighet over landområdet Palestina.

De siste årene har Shamir vært på pleiehjem med Alzheimer-sykdom.

Les mer om Yitzhak Shamir på Wikipedia (engelsk).

 


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelHvor står en eventuell konflikt med Iran?
Neste artikkel– Netanyahu ønsker å torpedere Tal-komiteen
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise