Arbeiderpartiet ønsker kjønnskvotering i politikken

Det israelske Arbeiderpartiet ønsker å innføre krav om at 40 prosent av alle partiers representanter i politikken skal være kvinner.
Arbeiderpartiets leder Shelly Yachimovich. (Foto: Det israelske arbeiderpartiet)
Arbeiderpartiets leder Shelly Yachimovich. (Foto: Det israelske arbeiderpartiet)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

– Politikken er full av utfordringer for kvinner og dette tiltaket vil øke den politiske deltakelsen og skape mer likhet for over 50 prosent av befolkningen, sa leder Shelly Yachimovich på Arbeiderpartiets landsmøte søndag.

Etter at hun vant partiledervalget har Yachimovich ført Ap tilbake mot gamle høyder. En intern undersøkelse som hun presenterte på landsmøtet, viser at partiet ville fått 20 representanter inn i Knesset dersom det ble avholdt valg i dag. De fleste av de nye tilhengerne kommer fra sentrumspartiene, men også fra Likud-velgere som er misfornøyde med politikken regjeringen fører.

– Vi har et potensial som vi ikke har fått realisert enda, og vi gir ikke opp, sa Yachimovich.

Landsmøtet styrket også hennes posisjon som partileder, etter som alle posisjonene som var oppe til valg ble vunnet med overveldende flertall for hennes støttespillere.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise