Arbeiderpartiet ønsker kjønnskvotering i politikken

Det israelske Arbeiderpartiet ønsker å innføre krav om at 40 prosent av alle partiers representanter i politikken skal være kvinner.
Arbeiderpartiets leder Shelly Yachimovich. (Foto: Det israelske arbeiderpartiet)
Arbeiderpartiets leder Shelly Yachimovich. (Foto: Det israelske arbeiderpartiet)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

– Politikken er full av utfordringer for kvinner og dette tiltaket vil øke den politiske deltakelsen og skape mer likhet for over 50 prosent av befolkningen, sa leder Shelly Yachimovich på Arbeiderpartiets landsmøte søndag.

Etter at hun vant partiledervalget har Yachimovich ført Ap tilbake mot gamle høyder. En intern undersøkelse som hun presenterte på landsmøtet, viser at partiet ville fått 20 representanter inn i Knesset dersom det ble avholdt valg i dag. De fleste av de nye tilhengerne kommer fra sentrumspartiene, men også fra Likud-velgere som er misfornøyde med politikken regjeringen fører.

– Vi har et potensial som vi ikke har fått realisert enda, og vi gir ikke opp, sa Yachimovich.

Landsmøtet styrket også hennes posisjon som partileder, etter som alle posisjonene som var oppe til valg ble vunnet med overveldende flertall for hennes støttespillere.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise