– Netanyahu ønsker å torpedere Tal-komiteen

Tre medlemmer i den regjeringsoppnevnte kommisjonen som skal finne måter å få ultra-ortodokse inn i militæret på, trekker seg fordi de mener regjeringen motarbeider og overflødiggjør arbeidet deres.

Flere i
Flere i "Tal-komiteen" frykter at Netanyahu er i ferd med å umyndiggjøre dem. (Foto: Amos BenGershom, GPO)

Både representantene for regjeringspartiet Israel Beiteinu, som ønsker lik verneplikt for alle, og det høyreorienterte partiet Habayit Hayehudi, trakk seg lørdag fra komiteen. Søndag forsvant også den ultraortodokse advokaten Ya’akov Weinroth, som representerte Shas.

Selv om komiteens gjenværende sju medlemmer skulle komme til enighet, er det svært lite sannsynlig at Knessets flertall vil komme til å godkjenne planen, skriver Yedioth Aharonoth. Weinroth hevdet da han trakk seg søndag at statsminister Benjamin “Netanyahu forsøker å stikke kjepper i hjulene på avtalen”.

Gir Plesner skylden
– Komiteen forandrer virkeligheten, men Netanyahu forsøker å overflødiggjøre oss, på tross av at han forstår at komiteen har gjort et grundig arbeid med alle samfunnssektorer, sier en sentral person i kommisjonen.

Statsministerens eget parti, Likud, gir imidlertid komitéleder Yohanan Plesner (Kadima) skylden. De beskylder ham for å ikke klare å holde troppene samlet. Det største regjeringspartiet, Kadima, hevder imidlertid at flertallet av israelere egentlig ikke bryr seg om at ultra-ortodokse representanter forlater kommisjonen, siden de kun er opptatt av at politikerne sikrer en allmenn verneplikt.

Forrige artikkelYitzhak Shamir (96) er død
Neste artikkelIsraels søknad om IMF-lån til PA avslått
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no