– Netanyahu ønsker å torpedere Tal-komiteen

Tre medlemmer i den regjeringsoppnevnte kommisjonen som skal finne måter å få ultra-ortodokse inn i militæret på, trekker seg fordi de mener regjeringen motarbeider og overflødiggjør arbeidet deres.
Flere i
Flere i "Tal-komiteen" frykter at Netanyahu er i ferd med å umyndiggjøre dem. (Foto: Amos BenGershom, GPO)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Både representantene for regjeringspartiet Israel Beiteinu, som ønsker lik verneplikt for alle, og det høyreorienterte partiet Habayit Hayehudi, trakk seg lørdag fra komiteen. Søndag forsvant også den ultraortodokse advokaten Ya’akov Weinroth, som representerte Shas.

Selv om komiteens gjenværende sju medlemmer skulle komme til enighet, er det svært lite sannsynlig at Knessets flertall vil komme til å godkjenne planen, skriver Yedioth Aharonoth. Weinroth hevdet da han trakk seg søndag at statsminister Benjamin “Netanyahu forsøker å stikke kjepper i hjulene på avtalen”.

Gir Plesner skylden
– Komiteen forandrer virkeligheten, men Netanyahu forsøker å overflødiggjøre oss, på tross av at han forstår at komiteen har gjort et grundig arbeid med alle samfunnssektorer, sier en sentral person i kommisjonen.

Statsministerens eget parti, Likud, gir imidlertid komitéleder Yohanan Plesner (Kadima) skylden. De beskylder ham for å ikke klare å holde troppene samlet. Det største regjeringspartiet, Kadima, hevder imidlertid at flertallet av israelere egentlig ikke bryr seg om at ultra-ortodokse representanter forlater kommisjonen, siden de kun er opptatt av at politikerne sikrer en allmenn verneplikt.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise