Olmert frikjent for korrupsjon

Men politiet varsler at de vil grave dypere i saken, etter at bevisene mot tidligere statsminister Ehud Olmert ikke viste seg å holde.

Ehud Olmert sammen med tidligere Kadima-leder Tzipi Livni. (Foto: Kadima)
Ehud Olmert sammen med tidligere Kadima-leder Tzipi Livni. (Foto: Kadima)

Tirsdag ble mannen som ledet Israel da de ble tvunget inn i Den andre Libanon-krigen mot Hizbollah, frikjent for tiltalepunktene om korrupsjon som var blitt reist mot ham da han fortsatt var statsminister. Men Olmert ble likevel dømt for tillitsbrudd.

– Jeg sov godt i natt. Jeg sov veldig godt i natt. Når en person kjenner sannheten sover han vel selv om det skulle være masse bråk rundt ham, sa han overfor Yedioth Aharonoth onsdag morgen.

Over 500 tekstmeldinger med gratulasjoner har strømmet inn på den tidligere politikerens mobiltelefon i løpet av natten, i tillegg til at han har blitt oppringt med gratulasjoner både av vestlige statsledere og PA-president Mahmoud Abbas.

Forsvarer tiltalen
Men saken ser ennå ikke ut til å være over for Olmert. Samtidig som han ble avbildet smilende utenfor sin leilighet i dag morges, varslet israelsk politi at de vil forske videre på saken.

Statsadvokat Moshe Lador forsvarer beslutningen om å reise alvorlige korrupsjonstiltaler mot Olmert, på tross av at mange mener han kun etterforsket ham for å få ham fjernet fra statsministerstolen. Lador hevder påtalemyndigheten ble fullstendig overrasket over dommen og er overbevist om at mannen som overtok regjeringsledelsen etter at Ariel Sharon falt i koma, er skyldig. Samtidig øker presset mot ham selv om å gå av.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise