– Middelklassen vil ikke bli rammet av innstramninger

I et motsvar mot sentrum og venstresidens kritikk mot budsjettkutt og skatteøkninger, sier statsminister Benjamin Netanyahu at middelklassen ikke vil merke endringene.
Benjamin Netanyahu forsvarer sine budsjettkutt og skatteøkninger. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu forsvarer sine budsjettkutt og skatteøkninger. (Foto: GPO)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

– Selv etter de stegene vi tar mandag, vil israelske familier – middelklassen og den [økonomisk] svakere delen av befolkningen fortsatt ha penger i lommene, hevder Netanyahu.

Finanskrisen i Europa har nå for alvor innhentet den israelske økonomien, som senest i fjor hadde en rekordvekst på over 7 prosent. I sommer er denne veksten skrumpet ned til 2,7 prosent. For å forhindre full krise økes enkelte skatter i Israel, som merverdiavgiften, mens det skal gjennomføres budsjettkutt ved alle departementene.

Netanyahu mener alt i alt at middelklassen kommer bedre ut av situasjonen alt sett under et, på tross av skatteøkningene. Regjeringen har nettopp innført nye lover som strengere regulerer prisene og styrker konkurransen i mobilmarkedet. Dessuten har de sørget for at alle barn under 12 år nå får gratis tannlegetjenester.

– Dette er store forandringer som når alt kommer til alt har gitt israelske innbyggere flest mer penger å rutte med, forklarer han.

– Dette er løgn
Arbeiderparti-leder Shelly Yachimovich advarer imidlertid mot å ta disse uttalelsene seriøst, skriver Ha’aretz.

– Det er grenser for hvilke myter de (regjeringen) kan selge til befolkningen. Når Netanyahu sier at middelklassen og de fattige vil ha mer penger etter alle hans økonomiske tiltak, villeder han bevisst innbyggerne. Å øke momsen vil gjøre livet umiddelbart dyrere for alle i Israel, mener hun.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise