– Middelklassen vil ikke bli rammet av innstramninger

Benjamin Netanyahu forsvarer sine budsjettkutt og skatteøkninger. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu forsvarer sine budsjettkutt og skatteøkninger. (Foto: GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Selv etter de stegene vi tar mandag, vil israelske familier – middelklassen og den [økonomisk] svakere delen av befolkningen fortsatt ha penger i lommene, hevder Netanyahu.

Finanskrisen i Europa har nå for alvor innhentet den israelske økonomien, som senest i fjor hadde en rekordvekst på over 7 prosent. I sommer er denne veksten skrumpet ned til 2,7 prosent. For å forhindre full krise økes enkelte skatter i Israel, som merverdiavgiften, mens det skal gjennomføres budsjettkutt ved alle departementene.

Netanyahu mener alt i alt at middelklassen kommer bedre ut av situasjonen alt sett under et, på tross av skatteøkningene. Regjeringen har nettopp innført nye lover som strengere regulerer prisene og styrker konkurransen i mobilmarkedet. Dessuten har de sørget for at alle barn under 12 år nå får gratis tannlegetjenester.

– Dette er store forandringer som når alt kommer til alt har gitt israelske innbyggere flest mer penger å rutte med, forklarer han.

– Dette er løgn
Arbeiderparti-leder Shelly Yachimovich advarer imidlertid mot å ta disse uttalelsene seriøst, skriver Ha’aretz.

– Det er grenser for hvilke myter de (regjeringen) kan selge til befolkningen. Når Netanyahu sier at middelklassen og de fattige vil ha mer penger etter alle hans økonomiske tiltak, villeder han bevisst innbyggerne. Å øke momsen vil gjøre livet umiddelbart dyrere for alle i Israel, mener hun.



Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag