Dichter inn i regjeringen

Forlater Kadima-partiet og Knesset, for å kunne ta over jobben som sivilforsvarsminister i Netanyahu-regjeringen.

Avi Dichter (midten) besøker en bosetning på Vestbredden. (Foto: Profilen til Avi Dichter på flickr.com)
Den israelske politikeren Avi Dichter (midten) er en av flere som ønsker å bruke døde terrorister som et forhandlingskort for å få løslatt israelere. (Foto: Profilen til Avi Dichter på flickr.com)

Avi Dichter kommer inn i regjeringen som uavhengig representant, etter å ha mislyktes med å få med seg de åtte andre Kadima-medlemmene i Knesset som kreves for å kunne melde seg inn i Likud-partiet i inneværende valgperiode. Han var en del av høyrefløyen i Kadima, som siden valget i 2009 har flørtet med statsminister Benjamin Netanyahus parti. Selv sier han at han vil gå inn i regjeringen som uavhengig representant og at han ikke vil snakke parti. Dichter hevder også at han ikke har som mål å splitte det Kadima han forlater.

Tidligere sivilforsvarsminister Matan Vilnai har takket ja til jobben som ny ambassadør i Beijing og har derfor valgt å trekke seg fra stillingen. Mange ulike kandidater skal ha blitt vurdert, men Netanyahu falt til slutt ned på Dichter, forklarer Yedioth Aharonoth.

Senere i dag vil Dichter melde seg ut av Knesset og blir kort tid etter tatt i ed. Hans plass i nasjonalforsamlingen blir erstattet av Ahmed Dabbah.

Blir oppløst?
Kadima er i full krise etter at ferske meningsmålinger tyder på at partiet vil miste betraktelig med velgere ved neste valg. I dag er partiet Knessets største med 28 representanter. De dårligste målingene har tydet på at partiet kunne mistet så mange som 19-20 av disse setene, dersom det var valg i dag. Når i tillegg høyresiden flørter med Likud og venstresiden med et raskt voksende Arbeiderparti, står hele organisasjonen i fare for å havne rundt sperregrensen eller bli oppløst dersom for mange av profilene forsvinner ut av deres rekker. Politikere i partiet er i full gang med å vurdere hvordan de skal posisjonere seg, for å bevare sin Knesset-plass etter valget i 2013.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise