Hastemøte i Knesset om økonomien

Knessets største parti, Kadima, har innkalt representantene i nasjonalforsamlingen til debatt om Israels “sviktende økonomi”.

Kadimas leder for partiets Knesset-gruppe, Dalia Itzik. (Foto: Flickr-kontoen til Tzipi Livni)
Kadimas leder for partiets Knesset-gruppe, Dalia Itzik. (Foto: Flickr-kontoen til Tzipi Livni)

Arbeiderparti-representanter har tidligere anklaget statsminister Benjamin Netanyahu for å overdrive den negative utviklingen i israelsk økonomi. Kadimas gruppeleder på Knesset, Dalia Itzik, mener Netanyahu underkjenner den alvorlige økonomiske situasjonen Israel kan bevege seg inn i. Debatten rundt økonomien finner sted onsdag neste uke og vil sannsynligvis avsløre sterke politiske motsetninger i tolkningen av situasjonen.

– Netanyahus falske forståelse er nå i ferd med å krasje. De som betaler prisen er under- og middelklassen og de fattigste sektorene. Knesset må samles umiddelbart for å gi regjeringen et rødt kort, sa Itzik torsdag med henvisning til fotballens verden.

Politikeren mener den sittende regjeringen forsøker å bruke Iran-spørsmålet som en avledningsmanøver i mediene, for å unngå å snakke om Israels økonomiske utfordringer.

Reklamerer for seg selv
Regjeringen vil snart sende en reklamekampanje på fjernsyn til 7,5 millioner kroner, der de framhever alle de økonomiske reformene regjeringen har gjennomført de siste årene, for å senke levekostnadene. Reklamene vil inneholde typiske middelklassefamilier som forteller hvordan skattelette, gratis barnehage og gratis tannlegebehandling for barn under 12 år har hjulpet deres lommebøker.

– Noen av familiene som ble invitert til å være med i reklamekampanjen var ikke en gang klar over at de hadde rett på disse fordelene. Det er informasjon å hente her som kan ha økonomisk verdi for mennesker, mener Netanyahus talsmann Liran Dan.

Forrige artikkelSyrisk “motstandskjempere” og NTB
Neste artikkelIsrael og Egypt enige om Sinai
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no