Netanyahu utsatte møte etter lekkasjer

- Noe alvorlig skjedde etter at møtet var ferdig i går: lekkasjer fra sikkerhetskabinettets møte, skriver statsministerens kontor i en uttalelse.
Forsvarsminister Ehud Barak (f.h.), sammen med statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz. (Foto: IDF)
Forsvarsminister Ehud Barak (f.h.), sammen med statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz. (Foto: IDF)

Tirsdag var sikkerhetskabinettet samlet til møte for å få de ulike etterretningstjenestenes vurderinger, spesielt når det gjelder Iran-spørsmålet. Drøftelsene skulle ha fortsatt i dag, men statsminister Benjamin Netanyahu kansellerte møtet etter lekkasjer fra møtet tirsdag.

– [Den som lekket informasjon] brøt de grunnleggende regler for samtaler i sikkerhetskabinettet. Han skadet også det gode navnet til alle som var på møtet og som ikke lekket informasjon, sier Netanyahu. Statsministeren avbrøt dagens møte ved oppstart.

– Jeg har et ansvar for staten Israels innbyggere og landets sikkerhet, og derfor oppløser jeg møtet, sa Netanyahu, ifølge Jerusalem Post.

 

Lekkasjene

Kort tid etter gårsdagens møte var avsluttet, kjørte Yedioth Aharonoth en overskrift som lød: «Uenighet om Iran blant etterretningstjenestene». Ifølge artikkelen var medlemmer av sikkerhetskabinettet overrasket over at Mossad, Shin Bet og den militære etterretningen har så sprikende oppfatninger av hvilket tidspunkt det vil være for sent for Israel å gjennomføre et effektivt militært angrep.

– Informasjonen som ble presentert for sikkerhetskabinettet var veldig urovekkende, men det var ikke for skremmende, skal en anonym kilde som deltok i møtet ha sagt til Yedioth Aharonoth. Det skal ha blitt gjort klart i møtet at Iran forsøker alt de kan på å skaffe atomvåpen, men at de forsøker «å skjule sine spor». Ingen operasjonelle avgjørelser ble tatt i møtet, meldte kilden til den israelske storavisen.

Ifølge Ha’aretz varte gårsdagens møte i åtte timer. Generalmajor Aviv Kochavi fra IDFs etterretning, Mossad-sjef Tamir Pardo og Shin Bet-sjef Yoram Cohen deltok i møtet.

Sikkerhetskabinettet består av til sammen 14 personer – alle menn. I sensitive møter, som i dette, deltar regjeringsmedlemmene uten sine assistenter.

 

Landau vil ha etterforskning

Infrastrukturminister Uzi Landau ber Netanyahu sette i gang etterforskning av lekkasjene.

– Alle deltakere i møtet må gjennomgå en polygraf-test, sier Landau.

– Inntil personen som er ansvarlig for lekkasjene er funnet, kan ikke dette forumet komme sammen, legger han til. Landau er selv medlem av sikkerhetskabinettet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise