Går mot nyvalg tidlig i 2013

Koalisjonspartiene tror ikke regjeringssamarbeidet overlever de kommende budsjettforhandlingene. Kilder i partiene tror et nyvalg vil finne sted i februar eller mars.

Benjamin Netanyahu kommer sannsynligvis til å utlyse nyvalg, hevder flere kilder i regjeringen. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu kommer sannsynligvis til å utlyse nyvalg, hevder flere kilder i regjeringen. (Foto: GPO)

Forhandlingene rundt budsjettet for neste år har allerede vist seg problematisk. Derfor hevder ulike regjeringskilder til Ha’aretz at koalisjonen ikke vil overleve fram til den neste ordinære valgdatoen 31. oktober 2013.

De to neste ukene blir avgjørende. Statsminister Benjamin Netanyahu vil møte sine koalisjonspartnere og regjeringsministre, for å se om det er mulig å komme fram til en løsning. Dersom det ikke viser seg å være mulig, vil han sannsynligvis utlyse nyvalg en gang ut på nyåret.

– Det er ingen tvil om at Netanyahu heller vil gå til valg før tidsfristen for “den røde linjen” og endre valgkampagendaen fra sosiale og økonomiske spørsmål, til sikkerhetsspørsmål. Bortsett fra Netanyahu er det ingen statsministerkandidat som kan vise til en erfaring som gjør dem egnet til å hanskes med en Iran-krig, sier en sentral person i Likud-partiet.

Problematiske kutt
re en nær medarbeider av statsministeren, hevder at budsjettkuttene som venter vil bli “svært problematiske for befolkningen” og at det derfor ville vært uklokt av Netanyahu å ikke framskynde valget.

Leder i Israel Beiteinu og utenriksminister Avigdor Lieberman tror også på nyvalg, men ønsker det ikke. Sprikene mellom partiene når det kommer til budsjettet er for store, mener han. Det samme mener forsvarsminister Ehud Barak, som leder Ha’atzmaut.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise