Olmert vurderer comeback i politikken

Den tidligere statsministeren Ehud Olmert, som nylig ble dømt for korrupsjon i form av tillitsbrudd men frikjent for mer alvorlige anklager, ønsker å returnere til politikken.

Både Ehud Olmert (f.h.) og Tzipi Livni presses til å gjøre comeback i politikken. (Foto: Tzipi Livnis Twitter-konto)
Både Ehud Olmert (f.h.) og Tzipi Livni presses til å gjøre comeback i politikken. (Foto: Tzipi Livnis Twitter-konto)

Ifølge kilder nær Olmert har han i allefall ikke utelukket å stille som alternativ til den sittende statsministeren Benjamin Netanyahu. Han håper å danne en partiblokk med alle de sosialt orienterte sentrumspartiene som er ventet å være representert i Knesset fra og med neste valg: Kadima, Yesh Atid og et nytt parti som er i ferd med å bli dannet av Tzipi Livni og Haim Ramon.

– Han har ikke bestemt seg ennå. Men han er veldig lei seg over hvordan [statsminister Benjamin] Netanyahu har taklet relasjonene med USA, samt Iran- og Palestina-spørsmålene. Han er bekymret for hva som kan skje dersom Netanyahu får fire nye år ved makten, hevder kilden.

Livni og Olmert under press
Presset fra sentrumspolitikere har vært stort den siste tiden, for å få Olmert til å returnere til politikken. Kadima-leder Shaul Mofaz uttrykte nylig hvordan han ønsker å skape en samlet front i kampen mot Netanyahu. Men tross sitt gode forhold til Olmert, sier Mofaz at han ikke vil presse ham.

– Israels folk ønsker å erstatte Netanyahu, men meningsmålingene viser ikke dette. Jeg oppfordrer de på utsiden av Kadima, og særlig kvinnen (Tzipi Livni) som tidligere var leder for Kadima, om å hjelpe oss med å erstatte denne fryktelige regjeringen, sier Mofaz.

Men en Kadima-kilde i Knesset, med tett tilknytning til Livni, sier det er uaktuelt for henne å returnere som nummer to eller tre på Kadimas liste. Mange av Mofaz’ støttespillere fra da han vant partiledervalget i vår, skal ifølge kilden nå angre på at de stemte ham fram.

Forrige artikkelBarak fikk nesten sparken
Neste artikkelTo drept under skyteepisode i Eilat
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no