Barak ville inn på Likuds valgliste

Meldinger om konflikt mellom statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Ehud Barak (bildet), skyldes trolig at sistnevnte ikke fikk garantier om en sentral plass på Likud-partiets neste valgliste.

Ehud Baraks sjarmoffensiv overfor Likud ble resultatløs. (Foto: Monika Flueckiger, swiss-image.ch)
Ehud Baraks sjarmoffensiv overfor Likud ble resultatløs. (Foto: Monika Flueckiger, swiss-image.ch)

Skal man tro meningsmålingene, vil Baraks eget Uavhengighetsparti (Ha’atzmaut) neppe klare å komme over sperregrensen ved neste Knesset-valg. Det har fått Barak til å undersøke mulighetene for å stille på Likuds valgliste til neste Knesset-valg, som kommer senest høsten 2013. Forsvarsministeren, som tidligere har vært statsminister for Arbeiderpartiet, kunne være villig til å bytte parti, dersom Likud ville gi ham og hans partifeller plass på Likuds valgliste.

Men Likud avviste Baraks tilbud. Kilder i partiet hevder denne avvisningen kan være årsaken til det spente forholdet mellom Netanyahu og Barak. Ikke minst den bakenforliggende forklaringen på hvorfor forsvarsministeren kritiserte uttalelser fra utenriksminister Avigdor Lieberman og møtte Chicago-guvernør Rahm Emanuel i USA,  uten at statsministeren var klar over det. Flere i Likud frykter at Barak nå forsøker å styrke sin egen posisjon både nasjonalt og internasjonalt, på bekostning av Netanyahu, melder Yedioth Aharonoth.

For å redde sin plass i Knesset er det godt mulig at Barak vil vende seg til opposisjonspartiene i sentrum. Både det påtenkte partiet til Tzipi Livni, Yesh Atid og Kadima kan tenkes å være partier der Barak vil kunne be om en listeplass. En annen mulig løsning er å trekke Ehud Olmert inn i Uavhengighetspartiet, i håp om at det vil gi dem et løft.

Forrige artikkelIDF til aksjon mot Gaza, raketter mot Sør-Israel
Neste artikkel– PA vurderer søksmål mot Lieberman
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no