Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Barak ville inn på Likuds valgliste

Ehud Baraks sjarmoffensiv overfor Likud ble resultatløs. (Foto: Monika Flueckiger, swiss-image.ch)
Ehud Baraks sjarmoffensiv overfor Likud ble resultatløs. (Foto: Monika Flueckiger, swiss-image.ch)
Meldinger om konflikt mellom statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Ehud Barak (bildet), skyldes trolig at sistnevnte ikke fikk garantier om en sentral plass på Likud-partiets neste valgliste.

Skal man tro meningsmålingene, vil Baraks eget Uavhengighetsparti (Ha’atzmaut) neppe klare å komme over sperregrensen ved neste Knesset-valg. Det har fått Barak til å undersøke mulighetene for å stille på Likuds valgliste til neste Knesset-valg, som kommer senest høsten 2013. Forsvarsministeren, som tidligere har vært statsminister for Arbeiderpartiet, kunne være villig til å bytte parti, dersom Likud ville gi ham og hans partifeller plass på Likuds valgliste.

Men Likud avviste Baraks tilbud. Kilder i partiet hevder denne avvisningen kan være årsaken til det spente forholdet mellom Netanyahu og Barak. Ikke minst den bakenforliggende forklaringen på hvorfor forsvarsministeren kritiserte uttalelser fra utenriksminister Avigdor Lieberman og møtte Chicago-guvernør Rahm Emanuel i USA,  uten at statsministeren var klar over det. Flere i Likud frykter at Barak nå forsøker å styrke sin egen posisjon både nasjonalt og internasjonalt, på bekostning av Netanyahu, melder Yedioth Aharonoth.

For å redde sin plass i Knesset er det godt mulig at Barak vil vende seg til opposisjonspartiene i sentrum. Både det påtenkte partiet til Tzipi Livni, Yesh Atid og Kadima kan tenkes å være partier der Barak vil kunne be om en listeplass. En annen mulig løsning er å trekke Ehud Olmert inn i Uavhengighetspartiet, i håp om at det vil gi dem et løft.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart