Netanyahu mye mer populær enn konkurrentene

Av statsminister Benjamin Netanyahus faktiske og mulige utfordrere, er det Tzipi Livni og Ehud Olmert som for øyeblikket er mest populære som statsministerkandidater. Men begge er for øyeblikket ute av politikken.

Benjamin Netanyahu har dobbelt så mye støtte i befolkningen som Tzipi Livni. Men han vet også at tiden som er igjen til valget, tre til fire måneder, er en evighet i israelsk politikk. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu har dobbelt så mye støtte i befolkningen som Tzipi Livni. Men han vet også at tiden som er igjen til valget, tre til fire måneder, er en evighet i israelsk politikk. (Foto: GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Dialog gjennomførte en spørreundersøkelse på vegne av Ha’aretz for å kartlegge hvilke israelske politikere og ex-politikere som er mest populære som statsministerkandidater. Tidligere statsminister Ehud Olmert og tidligere utenriksminister Tzipi Livni er for øyeblikket ikke inne i politikken, men vurderer comeback før valget på nyåret.

Meningsmålingen viser at 57 prosent mener den sittende statsministeren, Benjamin Netanyahu, er egnet som statsminister. Hans nærmeste utfordrer Tzipi Livni får oppslutning på 28 prosent.

Støtten de andre kandidatene får, Ehud Olmert, Shaul Mofaz og Shelly Yachimovich, er enda svakere. Olmert får 24 prosent, Yachimovich får 17 prosent og Mofaz får 16 prosent.

Økende popularitet
I løpet av de siste drøye to ukene er det flere israelere som mener Netanyahu gjør en god jobb. I slutten av september var 38 prosent fornøyd og 53 prosent misfornøyd med arbeidet hans. Nå er andelen som er fornøyd øket til 45 prosent, og andelen som er misfornøyd har gått ned til 45 prosent.

Meningsmålingen til Dialog viser at høyresiden vil få 68 mandater i Knesset, noe som etter alt å dømme vil gjøre det lett for Netanyahu å etablere en ny regjeringskoalisjon. Venstresiden og de arabiske partiene får til sammen 52 mandater.

En annen måling, publisert i Ma’ariv, bekrefter trenden rundt regjeringens popularitet. Likud går her opp fra dagens 27 representanter i Knesset, til 29. Arbeiderpartiet har falt noe tilbake fra tidligere målinger, til 17 mandater. Yesh Atid endte på samme antall.

Forrige artikkelTyrkia stanset syrisk fly fullt av våpen
Neste artikkelEU advarer PA mot FN-plan
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no