Netanyahu mye mer populær enn konkurrentene

Av statsminister Benjamin Netanyahus faktiske og mulige utfordrere, er det Tzipi Livni og Ehud Olmert som for øyeblikket er mest populære som statsministerkandidater. Men begge er for øyeblikket ute av politikken.

Benjamin Netanyahu har dobbelt så mye støtte i befolkningen som Tzipi Livni. Men han vet også at tiden som er igjen til valget, tre til fire måneder, er en evighet i israelsk politikk. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu har dobbelt så mye støtte i befolkningen som Tzipi Livni. Men han vet også at tiden som er igjen til valget, tre til fire måneder, er en evighet i israelsk politikk. (Foto: GPO)

Dialog gjennomførte en spørreundersøkelse på vegne av Ha’aretz for å kartlegge hvilke israelske politikere og ex-politikere som er mest populære som statsministerkandidater. Tidligere statsminister Ehud Olmert og tidligere utenriksminister Tzipi Livni er for øyeblikket ikke inne i politikken, men vurderer comeback før valget på nyåret.

Meningsmålingen viser at 57 prosent mener den sittende statsministeren, Benjamin Netanyahu, er egnet som statsminister. Hans nærmeste utfordrer Tzipi Livni får oppslutning på 28 prosent.

Støtten de andre kandidatene får, Ehud Olmert, Shaul Mofaz og Shelly Yachimovich, er enda svakere. Olmert får 24 prosent, Yachimovich får 17 prosent og Mofaz får 16 prosent.

Økende popularitet
I løpet av de siste drøye to ukene er det flere israelere som mener Netanyahu gjør en god jobb. I slutten av september var 38 prosent fornøyd og 53 prosent misfornøyd med arbeidet hans. Nå er andelen som er fornøyd øket til 45 prosent, og andelen som er misfornøyd har gått ned til 45 prosent.

Meningsmålingen til Dialog viser at høyresiden vil få 68 mandater i Knesset, noe som etter alt å dømme vil gjøre det lett for Netanyahu å etablere en ny regjeringskoalisjon. Venstresiden og de arabiske partiene får til sammen 52 mandater.

En annen måling, publisert i Ma’ariv, bekrefter trenden rundt regjeringens popularitet. Likud går her opp fra dagens 27 representanter i Knesset, til 29. Arbeiderpartiet har falt noe tilbake fra tidligere målinger, til 17 mandater. Yesh Atid endte på samme antall.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise