Lapids nummer to er rabbiner

Den moderne-ortodokse rabbineren Shai Piron får trolig andreplassen på Yesh Atids partiliste til Knesset-valget i januar. Paritleder Yair Lapid (bildet) har også sikret seg tidligere Shin Bet-sjef Yaakov Peri.

Yair Lapid (Foto: Wikipedia)
Yair Lapid (Foto: Wikipedia)

Shai Piron er blant annet grunnlegger av den jødiske bibelskolen Hesder Petah Tikva og organisasjonen Tzohar. Han tilhører den jødiske retningen “moderne-ortodoks“, som arbeider for å forene jødiske og moderne, sekulære verdier. Bibelskolen og organisasjonen han har vært med å bygge, er grunnlagt på de samme prinsippene.

Partileder Yair Lapid har sagt at han vil offentliggjøre partilisten til Knesset-valget i løpet av de nærmeste dagene, melder Times of Israel. Det er knyttet spenning til om tidligere Kadima-leder Tzipi Livni blir å finne på denne listen, siden de to har drøftet muligheten for å gå til valg sammen de siste dagene.

Forrige uke ble det klart at tidligere Shin Bet-sjef Yaakov Peri også har blitt medlem i Yesh Atid. Peri vil få en sentral posisjon som partiets sikkerhetsekspert.

Forrige artikkelAryeh Deri tilbake
Neste artikkel– Romney er ikke Israels frelser
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no