Kahlon avviser at han ikke tror på valgseier

Moshe Kahlon (Foto: Den britiske ambassaden i Tel Aviv)
Moshe Kahlon (Foto: Den britiske ambassaden i Tel Aviv)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Velferds- og kommunikasjonsminister  Moshe Kahlon er svært skeptisk til hvordan partiet hans vil klare seg i valget 22. januar, på tross av at ingen meningsmålinger antyder at de vil miste oppslutning. Han frykter Likud vil miste makten på grunn av den økonomiske og sosiale situasjonen Israel nå befinner seg i.

Under et møte med flere regjeringsmedlemmer i september, sa han at partifellene ikke må “være for sikker på at Likud vinner”.

– Det blir et tøft valg, sa Kahlon. Han hevdet også at dersom tidligere statsminister Ehud Olmert bestemmer seg for å returnere til politikken, kan sittende statsminister Benjamin Netanyahu få problemer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dersom Olmert annonserer at han returnerer til politikken, er Likud i stor fare for å tape valget. Jeg har sagt det samme til Bibi (kallenavn på Netanyahu), skal Kahlon ha sagt.

Avviser påstandene
Men tirsdag tilbakeviser ministeren i en pressemelding de utsagnene som har blitt tillagt ham av den israelske fjernsynskanalen Kanal 10.

– Jeg har ikke gitt klarsignal til en eneste person om å snakke på mine vegne. Heller ikke er jeg ansvarlig for påstander jeg blir tillagt anonymt. Jeg er sikker på Likuds seier i dette valget og har tro på Netanyahus sosialøkonomiske modell, sier han.

Mandag sist uke offentliggjorde Kahlon at han vil ta et par års pause fra politikken etter neste valg. Men israelsk presse spekulerer i om han vil droppe pausen, dersom han får tilbud om en sentral ministerpost i en ny Likud-regjering.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag