Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kahlon avviser at han ikke tror på valgseier

Moshe Kahlon (Foto: Den britiske ambassaden i Tel Aviv)
Moshe Kahlon (Foto: Den britiske ambassaden i Tel Aviv)
Avtroppende Likud-politiker Moshe Kahlon skal ha sagt at meningsmålingene som spår nok en valgseier for partiet hans ikke er troverdige. Men etter at dette ble lekket til mediene, sier han seg sikker på at Likud vinner.

Velferds- og kommunikasjonsminister  Moshe Kahlon er svært skeptisk til hvordan partiet hans vil klare seg i valget 22. januar, på tross av at ingen meningsmålinger antyder at de vil miste oppslutning. Han frykter Likud vil miste makten på grunn av den økonomiske og sosiale situasjonen Israel nå befinner seg i.

Under et møte med flere regjeringsmedlemmer i september, sa han at partifellene ikke må «være for sikker på at Likud vinner».

– Det blir et tøft valg, sa Kahlon. Han hevdet også at dersom tidligere statsminister Ehud Olmert bestemmer seg for å returnere til politikken, kan sittende statsminister Benjamin Netanyahu få problemer.

– Dersom Olmert annonserer at han returnerer til politikken, er Likud i stor fare for å tape valget. Jeg har sagt det samme til Bibi (kallenavn på Netanyahu), skal Kahlon ha sagt.

Avviser påstandene
Men tirsdag tilbakeviser ministeren i en pressemelding de utsagnene som har blitt tillagt ham av den israelske fjernsynskanalen Kanal 10.

– Jeg har ikke gitt klarsignal til en eneste person om å snakke på mine vegne. Heller ikke er jeg ansvarlig for påstander jeg blir tillagt anonymt. Jeg er sikker på Likuds seier i dette valget og har tro på Netanyahus sosialøkonomiske modell, sier han.

Mandag sist uke offentliggjorde Kahlon at han vil ta et par års pause fra politikken etter neste valg. Men israelsk presse spekulerer i om han vil droppe pausen, dersom han får tilbud om en sentral ministerpost i en ny Likud-regjering.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart