Shas venter vekst

Etter at det ser ut for å gå mot en sammenslåing av Likud og Israel Beiteinu, venter ledere i det religiøse partiet Shas at en del Likud-velgere skal gå til dem.
Shas-leder Eli Yishai. (Foto: Wikipedia)
Shas-leder Eli Yishai. (Foto: Wikipedia)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Israel Beiteinu er sterkt sekulært, og forståelsen for de religiøse jødenes tankegang er ikke alltid like stor. Dessuten er det et parti som i stor grad er for innvandrere fra det tidligere Sovjetunionen, altså et europeisk parti.

Man regner med at en hel del velgere har stemt Likud fordi det er ansett for å respektere religiøse og fordi det har et betydelig element av orientalske jøder (fra arabiske og andre muslimske land). Når det nye partiet nå anses som mindre religiøst og mer europeisk, regner man med at en del velgere vil gå fra Likud til Shas.

Antakelig regner også lederne i det nye partiet med dette. Men de tar det ikke så tungt. For de regner med at Shas fortsatt vil være en samarbeidspartner i regjeringen.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelForbereder seg på jordskjelv
Neste artikkelOm apartheid i Midtøsten
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise