Ujevne målinger for “Likud Beiteinu”

Dersom sammenslåingen av Israel Beiteinu og Likud blir en realitet, ville de med dagens meningsmålinger oppnådd mellom 35 og 43 mandater i nasjonalforsamlingen. I dag har de to partiene til sammen 42 mandater.

Statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Moshe Milner, GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Moshe Milner, GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det er store sprik i meningsmålingene for en ny felles valgliste mellom Likud og Israel Beiteinu.

Kanal 10s måling viser at partiet ville fått 35 seter. Kanal 2s måling gir felleslisten 42 mandater, og hos Ma’ariv 43. I dagens Knesset har de to partiene til sammen 42 mandater.

Her er tallene fra de tre meningsmålingene:

Kanal 10
Likud/Israel Beiteinu 35,  Arbeiderpartiet 23, Shas 14, Yesh Atid 13, Kadima 5, Meretz 4, Uavhengighetspartiet 0

Kanal 2
Likud/Israel Beiteinu 42, Arbeiderpartiet 23, Shas 13, Yesh Atid 9, Meretz 6, Kadima 3, Uavhengighetspartiet 3

Ma’ariv
Likud/Israel Beiteinu 43, Arbeiderpartiet 20, Yesh Atid 15, Shas 10

Fridde til sentralkomiteen
Mandag vil sentralkomiteen i Likud ta stilling til spørsmålet om en sammenslåing av partiet med Avigdor Liebermans Israel Beiteinu. Statsminister Benjamin Netanyahu var til stede på morgenen for å argumentere for at en slik løsning er til partiets beste. Likuds ministere arbeider samtidig i kulissene for å hindre sammenslåingen, av frykt for å miste sine posisjoner i regjeringen etter valget.

Hittil ser ikke nyhetene om valgsamarbeidet ut til å slå ut med imponerende stor gevinst på meningsmålingene.

Forrige artikkelTrusler mot journalister og jøder er to forskjellige ting
Neste artikkelIsrael ble angrepet med 18 raketter fra Gaza i natt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no