Valget vil koste 400 millioner kroner

Knessets finanskomité bestemte mandag å øke valgbudsjettet med nesten 20 prosent, til 400 millioner kroner.
Illustrasjon: Jen Bladen
Illustrasjon: Jen Bladen

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

De økte utgiftene skyldes blant annet økte lønninger, personaltrening, nye valglokaler og flere ansatte siden sist valg i 2009, opplyser formann i finanskomiteen Moshe Gafni.

Gafni oppfordrer likevel generalsekretær for valgkomiteen, Orly Adas, til å være nøysom med pengebruken, nå som Israel sliter med økonomisk stagnasjon. Alle budsjettendringer for valgkomiteen må også godkjennes av finanskomiteen, poengterer han.

– Som alle andre år, vil vi gjøre alt vi kan for å sikre at vi ikke når budsjettaket og ikke bruker alt, forklarer Adas.

Blant budsjettpostene har forberedelser til valgdagen fått et tak på 120 millioner kroner, mens utgifter for selve valgdagen ikke må overstige 110 millioner kroner. 2,5 millioner kroner har blitt satt av til valgkomiteens informasjonsarbeid om stemmereglementet, melder Jerusalem Post.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise