Krever fredsforhandlinger for å bli med i regjering

Yair Lapid (Foto: Wikipedia)
Yair Lapid (Foto: Wikipedia)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Under en pressekonferanse tirsdag la Lapid fram partiets utenrikspolitikk, hvor han kritiserte både høyre- og venstresidens tilnærming til palestinerne. Høyresiden kommer kun til forhandlingsbordet “med en pistol” i hånden, mens venstresiden kun bærer med seg “en oljekvist”, hevdet den tidligere journalisten. Lapid på sin side mener det finnes en balansert tilnærming.

Yesh Atid vil være et parti som arbeider for ideen om “to stater for to folk”, kunne Lapid bekrefte, men vil inkludere de store bosetningsblokkene i Israel. Han anerkjenner også viktigheten av å bevare et jødisk flertall i landet.

Partiet hans vil stå for to “jernregler” i politikken og forhandlingene med palestinerne, opplyser Jerusalem Post. Lapid vil aldri gå med på å dele Jerusalem eller anerkjenne palestinske flyktningers “rett til å vende tilbake”.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Netanyahu-regjeringen har i hele den siste regjeringsperioden erklært seg villig til å gå i forhandlinger uten forhåndsbetingelser med de palestinske selvstyremyndighetene. Det er PA-leder Mahmoud Abbas som har nektet å forhandle.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag