Krever fredsforhandlinger for å bli med i regjering

Yesh Atid-leder Yair Lapid vil ikke inn i en regjering dersom den ikke ønsker å delta i seriøse fredsforhandlinger med palestinerne.
Yair Lapid (Foto: Wikipedia)
Yair Lapid (Foto: Wikipedia)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Under en pressekonferanse tirsdag la Lapid fram partiets utenrikspolitikk, hvor han kritiserte både høyre- og venstresidens tilnærming til palestinerne. Høyresiden kommer kun til forhandlingsbordet “med en pistol” i hånden, mens venstresiden kun bærer med seg “en oljekvist”, hevdet den tidligere journalisten. Lapid på sin side mener det finnes en balansert tilnærming.

Yesh Atid vil være et parti som arbeider for ideen om “to stater for to folk”, kunne Lapid bekrefte, men vil inkludere de store bosetningsblokkene i Israel. Han anerkjenner også viktigheten av å bevare et jødisk flertall i landet.

Partiet hans vil stå for to “jernregler” i politikken og forhandlingene med palestinerne, opplyser Jerusalem Post. Lapid vil aldri gå med på å dele Jerusalem eller anerkjenne palestinske flyktningers “rett til å vende tilbake”.

Netanyahu-regjeringen har i hele den siste regjeringsperioden erklært seg villig til å gå i forhandlinger uten forhåndsbetingelser med de palestinske selvstyremyndighetene. Det er PA-leder Mahmoud Abbas som har nektet å forhandle.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise