Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Krever fredsforhandlinger for å bli med i regjering

Yair Lapid (Foto: Wikipedia)
Yair Lapid (Foto: Wikipedia)
Yesh Atid-leder Yair Lapid vil ikke inn i en regjering dersom den ikke ønsker å delta i seriøse fredsforhandlinger med palestinerne.

Under en pressekonferanse tirsdag la Lapid fram partiets utenrikspolitikk, hvor han kritiserte både høyre- og venstresidens tilnærming til palestinerne. Høyresiden kommer kun til forhandlingsbordet «med en pistol» i hånden, mens venstresiden kun bærer med seg «en oljekvist», hevdet den tidligere journalisten. Lapid på sin side mener det finnes en balansert tilnærming.

Yesh Atid vil være et parti som arbeider for ideen om «to stater for to folk», kunne Lapid bekrefte, men vil inkludere de store bosetningsblokkene i Israel. Han anerkjenner også viktigheten av å bevare et jødisk flertall i landet.

Partiet hans vil stå for to «jernregler» i politikken og forhandlingene med palestinerne, opplyser Jerusalem Post. Lapid vil aldri gå med på å dele Jerusalem eller anerkjenne palestinske flyktningers «rett til å vende tilbake».

Netanyahu-regjeringen har i hele den siste regjeringsperioden erklært seg villig til å gå i forhandlinger uten forhåndsbetingelser med de palestinske selvstyremyndighetene. Det er PA-leder Mahmoud Abbas som har nektet å forhandle.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart