32 seter til Ap om Kahlon skifter side

Arbeiderpartiet ligger an til å oppnå 23 representanter i Knesset etter valget. Men skulle Likuds avtroppende minister Moshe Kahlon skifte side, vil de få så mange som 32 mandater.

Moshe Kahlon. (Foto: Wikimedia)
Moshe Kahlon. (Foto: Wikimedia)

En ny spørreundersøkelse gjennomført for Arbeiderpartiet, gjengitt i Yedioth Aharonoth, viser at høyresiden ville vunnet valget, dersom det fant sted i dag. Sammen ville de skape en blokk på 65 mandater, mot sentrum-venstres 55 mandater.

Dersom Kahlon melder seg inn i Arbeiderpartiet blir imidlertid situasjonen snudd på hodet. Men sannsynligheten for at den populære ministeren velger nettopp Arbeiderpartiet som sitt nye politiske “hjem” – skulle han velge å forlate Likud – er heller liten. Men en kilde internt i partiet er likevel svært positiv med tanke på valget.

– Disse tallene viser at [statsminister Benjamin] Netanyahus seier ikke er sikret. Ingenting er avklart. Kahlon er kun et eksempel på noe som kan skifte maktbalansen, sier kilden.

Skryter av Kahlon
Partileder Shelly Yachimovich skrøt uhemmet av Kahlon onsdag.

– Kahlon er en fantastisk offentlig representant. Jeg tror at det faktum at han kan forlate Likud er temmelig betydelig og jeg ønsker virkelig å se ham i det politiske liv. Kahlon gikk inn i politikken av samme årsak som meg – å fjerne gapet mellom høyre- og venstresiden i utenrikspolitikken. Det finnes ikke lenger to blokker. Akkurat det synes jeg er en fiksjon, forklarer hun.

En annen undersøkelse viser at skulle Kahlon danne et parti på egenhånd, vil det brakt ham 20 Knesset-seter. Blir i tillegg tidligere Kadima-leder Tzipi Livni med på laget, får de rundt 26 seter.

Forrige artikkel– Vi må åpne øynene for virkeligheten
Neste artikkelPA vil ha FN-avstemning i løpet av november
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no