– Tiden renner ut for fredsavtale

Tidligere statsmininster Ehud Olmert mener det haster, dersom Israel og palestinerne skal komme fram til en endelig løsning på Midtøsten-konflikten.

Ehud Olmert (Foto: Jonathan Klinger)
Ehud Olmert (Foto: Jonathan Klinger)

Verdenssamfunnet vil ikke lenger akseptere at Israel har kontroll over palestinerne slik det er i dag. Derfor har landet maks fire år på å få på plass en fredsløsning, hevdet tidligere statsminister Ehud Olmert torsdag.

– Tiden renner ut for oss – ikke for palestinerne, hevdet han under en tale ved Universitetet i New York. Olmert har kommet med lignende advarsler tidligere.

Israel risikerer å bli en del av en énstatsløsning, der araberne er i flertall, dersom de ikke kommer fram til en løsning med PA, advarer Olmert. Og ønsker regjeringen å få dette på plass må statsminister Benjamin Netanyahu involvere seg personlig og ikke bare sende diplomater i sitt sted til Vestbredden, mener Olmert.

Ehud Olmert var i sin tid statsminister for Kadima, før han ble siktet for flere forhold av økonomisk korrupsjon. Nå vurderer han å gjøre politisk comeback, men avventer også en kommende tiltalebeslutning fra riksadvokaten. Må Olmert i retten på nytt, minker sjansene for at han stiller til valg igjen.

Forrige artikkelSprikende tall om hvor viktig Israel var for amerikanske jøder
Neste artikkelIsraels beste argumenter til hele Akershus
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no