Olmert er uønsket av velgerne

Seks av ti israelske velgere sier nei til å se tidligere statsminister Ehud Olmert tilbake i politikken. Dermed ser alle planer om å få Olmert inn som kandidat for venstresiden ut til å bli skrinlagt.

Ehud Olmert (Foto: Jonathan Klinger)
Ehud Olmert (Foto: Jonathan Klinger)

Ehud Olmert var Benjamin Netanyahus forgjenger som statsminister.  Han har vært tiltalt for en rekke tilfeller av økonomisk svindel. I en rettssak ble han frifunnet for det meste, men han ble dømt på enkelte mindre punkter, og er fremdeles under etterforskning i andre saker.

En meningsmåling som nylig ble foretatt, viser at 63 prosent av befolkningen generelt, 61 prosent av velgerne i Olmerts parti Kadima, sier nei til Olmert som toppolitiker nå. Hvis Olmert skulle bli leder av Kadima, ville partiet få 11 mandater, melder Jerusalem Post. Nå ville resultatet riktignok bli enda verre med andre ledere. Men enhver tanke om Olmert som en slags leder for venstresiden ser ut for å måtte skrinlegges.

 

Forrige artikkelFørste luftaksjon med større sivile tap
Neste artikkelFlere iranske bedrifter i Tyrkia
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no