Frykter flukt fra Arbeiderpartiet

Leder i Arbeiderpartiet, Shelly Yachimovich, frykter at en "ubalansert" valgliste med for mange representanter fra venstresiden i partiet kan drive kandidater til et av de fire sentrumspartiene.
Shelly Yachimovich frykter at hennes Arbeiderparti-prosjekt kan gå på en solid smell. (Foto: Arbeiderpartiet i Israel)
Shelly Yachimovich frykter at hennes Arbeiderparti-prosjekt kan gå på en solid smell. (Foto: Arbeiderpartiet i Israel)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

– Det er absurd, men jeg kan stå overfor det samme problemet som [statsminister Benjamin] Netanyahu stod overfor [i Likud], sier Shelly Yachimovich.

Hun har rettet kraftig kritikk mot den høyreorienterte partilisten til Likud, men frykter at hennes eget parti kan stå overfor samme skjebne etter torsdagens listevalg: At sentrumsrepresentatene forsvinner for langt ned på listen, rapporterer Times of Israel. Netanyahu selv har ikke lagt skjul på at han er skuffet over at så mange høyreorienterte listekandidater, som for eksempel Moshe Feiglin, vant fram.

Yachimovich frykter at hennes kamp for å posisjonere Arbeiderpartiet som et sentrum-venstre-alternativ, kan falle i grus dersom en “ubalansert” liste viser seg å bli resultatet. Elefanten i rommet som hun ikke nevner, er likevel frykten hun har for at misfornøyde sentrumskandidater kan komme til å flykte fra partiet, dersom hun ikke vinner fram med sitt budskap. Med fire sentrumspartier å velge mellom, kan gresset utvilsomt virke mer tiltalende på den andre siden for kandidater som ikke måtte nå opp.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise