Frykter flukt fra Arbeiderpartiet

Shelly Yachimovich frykter at hennes Arbeiderparti-prosjekt kan gå på en solid smell. (Foto: Arbeiderpartiet i Israel)
Shelly Yachimovich frykter at hennes Arbeiderparti-prosjekt kan gå på en solid smell. (Foto: Arbeiderpartiet i Israel)

– Det er absurd, men jeg kan stå overfor det samme problemet som [statsminister Benjamin] Netanyahu stod overfor [i Likud], sier Shelly Yachimovich.

Hun har rettet kraftig kritikk mot den høyreorienterte partilisten til Likud, men frykter at hennes eget parti kan stå overfor samme skjebne etter torsdagens listevalg: At sentrumsrepresentatene forsvinner for langt ned på listen, rapporterer Times of Israel. Netanyahu selv har ikke lagt skjul på at han er skuffet over at så mange høyreorienterte listekandidater, som for eksempel Moshe Feiglin, vant fram.

Yachimovich frykter at hennes kamp for å posisjonere Arbeiderpartiet som et sentrum-venstre-alternativ, kan falle i grus dersom en “ubalansert” liste viser seg å bli resultatet. Elefanten i rommet som hun ikke nevner, er likevel frykten hun har for at misfornøyde sentrumskandidater kan komme til å flykte fra partiet, dersom hun ikke vinner fram med sitt budskap. Med fire sentrumspartier å velge mellom, kan gresset utvilsomt virke mer tiltalende på den andre siden for kandidater som ikke måtte nå opp.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag