Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ap-landsmøte utsatt på grunn av samtaler med Livni

Leder for det ferske partiet Hatzut (Bevegelsen), Tzipi Livni. (Foto: WEF)
Leder for det ferske partiet Hatzut (Bevegelsen), Tzipi Livni. (Foto: WEF)
Hatnua-leder Tzipi Livni og Ap-leder Shelly Yachimovich sitter i møter i et forsøk på å få til et valgsamarbeid. Dagens landsmøte i Arbeiderpartiet ble derfor utsatt.

Da denne artikkelen ble skrevet onsdag ettermiddag, var det fortsatt rundt 10 timer igjen før de israelske partiene som skal stille til valg i januar må levere inn sine endelige valglister. Tzipi Livni og Shelly Yachimoich arbeider ifølge Hæren Radio med en mulig sammenslåing av sine lister. Yair Lapids Yesh Atid-parti kan også være en mulig samarbeidspartner, for å øke slagkraften til sentrum-venstre i valget.

Arbeiderpartiets Knesset-representant Eitan Cabel mener dagens landsmøte ble utsatt på grunn av samtaler partier i mellom.

– Jeg er sikker på at det er relatert til prosessen med å forme en slags allianse mellom Arbeiderpartiet og et annet parti, som Lapids parti eller med Tzipi Livni, sier han.

– Demografien et hinder
En annen av Aps Knesset-representanter, som har gått over til Hatnua, forklarer at et stor koalisjon kan være den beste måten å utfordre regjeringens «demografiske» fordeler.

– Dersom vi kan overbevise den israelske befolkningen, som har mistet håpet og tror at ingenting vil endre seg, […] har vi en mulighet til å erstatte [statsminister Benjamin] Netanyahus onde styresett, sier Amram Mitzna til Hæren Radio.

Frieri og oppvigleri
De siste to dagene har Yachimovich ved flere ganger kommet med offentlige «frierier» til Livni, om et mulig listesamarbeid. Men selv hevdet Hatnua-lederen onsdag at Ap driver «politisk oppvigleri» ved å forsøke å forhandle om et partisamarbeid gjennom mediene.

I virkeligheten, mener hun, er Arbeiderpartiet ikke interessert i samarbeidet i seg selv, men kun i å bruke hennes navn for å øke tilslutningen til eget parti. Til syvende og sist koker nok striden ned hvem som skal stå øvert på en slik liste, og være valgsamarbeidets leder, Livni eller Yachimovich.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart