Tidligere Knesset-ordstyrer tar pause

Parlamentarisk leder i Kadima, Dalia Itzik, har bestemt seg for å trekke seg midlertidig tilbake fra det politiske liv. Hun oppgir “maktkampen” i opposisjonen som årsaken.

Tidligere Knesset-ordstyrer Dalia Itzik. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)
Tidligere Knesset-ordstyrer Dalia Itzik. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

– Dessverre har egoer og maktkamp revet sentrum-venstre i fillebiter. Min evne til å påvirke prosessen på dette tidspunktet er liten, så derfor tar jeg pause, forteller Dalia Itzik.

Hun presiserer imidlertid:

– Jeg trekker meg midlertidig tilbake fra det offentlige liv, men forlater det ikke. Dessverre har jeg forsøkt hardt de siste få månedene å forene partene. Jeg tenkte at på dette tidspunktet er Ehud Olmert den eneste som kan lede staten Israel de steder der den trenger å gå, sier Itzik.

60-åringen har hatt en imponerende karriere i israelsk politikk. Under Ehud Baraks regjering fra 1999 fungerte hun som miljøminister, mens hun senere ble industri-, handels- og arbeidsminister under Ariel Sharon. I 2005 fulgte hun Sharon over i Kadima. Året etter ble Itzik den første kvinne i Israels historie som har vært ordstyrer i Knesset. I en kort periode var hun også president, da Moshe Katsav ble siktet for seksuelle forbrytelser.

Det er få israelere som deler Itziks drøm om å få Olmert tilbake i politikken, viser en fersk meningsmåling.

Forrige artikkelHvorfor fortsetter Israel å bygge?
Neste artikkelAp-landsmøte utsatt på grunn av samtaler med Livni
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -