Tidligere Knesset-ordstyrer tar pause

Parlamentarisk leder i Kadima, Dalia Itzik, har bestemt seg for å trekke seg midlertidig tilbake fra det politiske liv. Hun oppgir "maktkampen" i opposisjonen som årsaken.
Tidligere Knesset-ordstyrer Dalia Itzik. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)
Tidligere Knesset-ordstyrer Dalia Itzik. (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)

– Dessverre har egoer og maktkamp revet sentrum-venstre i fillebiter. Min evne til å påvirke prosessen på dette tidspunktet er liten, så derfor tar jeg pause, forteller Dalia Itzik.

Hun presiserer imidlertid:

– Jeg trekker meg midlertidig tilbake fra det offentlige liv, men forlater det ikke. Dessverre har jeg forsøkt hardt de siste få månedene å forene partene. Jeg tenkte at på dette tidspunktet er Ehud Olmert den eneste som kan lede staten Israel de steder der den trenger å gå, sier Itzik.

60-åringen har hatt en imponerende karriere i israelsk politikk. Under Ehud Baraks regjering fra 1999 fungerte hun som miljøminister, mens hun senere ble industri-, handels- og arbeidsminister under Ariel Sharon. I 2005 fulgte hun Sharon over i Kadima. Året etter ble Itzik den første kvinne i Israels historie som har vært ordstyrer i Knesset. I en kort periode var hun også president, da Moshe Katsav ble siktet for seksuelle forbrytelser.

Det er få israelere som deler Itziks drøm om å få Olmert tilbake i politikken, viser en fersk meningsmåling.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise