Netanyahu har seieren i lommen

Kilde: Ha'aretz 10. desember 2012
Kilde: Ha'aretz 10. desember 2012

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den politiske kommentatoren i den venstreorienterte avisen Ha’aretz oppsummerer status for valgkampen med to ord: «Game over». Alle som hadde det minste håp om at venstre- og sentrum kunne komme opp med en kandidat som kunne utfordre Benjamin Netanyahu kan gi opp. Hele 81 prosent av befolkningen tror Netanyahu blir Israels neste statsminister.

Frem til nå har de fleste meningsmålinger foretatt i forkant av Knesset-valget 22. januar vært preget av spekulasjon, fordi samarbeidskonstellasjoner og valglister ikke har vært klare. Men i forrige uke gikk fristen ut for å levere inn valglister, og valgkampen kan starte for alvor.

Den første meningsmålingen til Ha’aretz taler sitt tydelige språk. Valgliste-samarbeidet mellom Likud og Israel Beiteinu styrker seg. Tzipi Livnis Hatnua-parti svekker bare andre partier på venstresiden og i sentrum, og har ikke tatt ett eneste mandat fra høyreblokken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Netanyahu nyter stor personlig tillit blant velgerne. På spørsmål om hvem som er best egnet til å være statsminister, får han støtte fra 64 prosent i forhold til Tzipi Livnis 24 prosent og Shelly Yacimovichs 17 prosent.

Verter presenterer to forklaringer på høyresidens styrke – at de samarbeider godt og står samlet, i motsetning til den fragmenterte venstresiden. I tillegg ser israelerne daglig tv-bilder fra Gaza, Syria, Egypt, Ramallah og FNs generalforsamling, og forstår at ekte fred fra deres arabiske naboer ikke kommer rundt neste sving. Så lenge situasjonen er slik, trenger ikke Netanyahu bruke et eneste øre på tv-reklame.

– Virkeligheten er den mest effektive kampanjen han kunne ønske for sitt parti, skriver Verter.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag