Lieberman mener Europa ofrer Israel til islamistene

- Nok en gang ignorerer Europa oppfordringer som kommer om å ødelegge Israel, sier utenriksminister Avigdor Lieberman. Han trekker paralleller til Europas passivitet overfor truslene mot jødene på 1930- og 1940-tallet. EUs utenriksminister Catherine Ashton (bildet) sier hun finner koblingen upassende og støtende.
EUs utenriksminister Catherine Ashton (Foto: EUs utenriksdepartement)
EUs utenriksminister Catherine Ashton (Foto: EUs utenriksdepartement)

Avigdor Lieberman kom i går med harde uttalelser mot EU under Jerusalem Posts årlige diplomatikonferanse, etter å ha rettet enda hardere skyts mot dem under et radiointervju tirsdag.

– Mange utenriksministere i EU ignorerer simpelthen virkeligheten. Ødeleggelsen av Israel er ikke noe annet enn en selvfølge for dem, sa han på diplomatikonferansen.

Israel blir ofret av EU i islamismens klør, slik Tsjekkoslovakia ble det i nazistenes klør før 2. verdenskrig – også det av Europa, la han til. Under intervjuet med Israel Radio skal han også ha trukket linjer mellom Europas holdning til jøder under krigen, til deres holdninger mot Israel i dag. En sammenlikning som fikk flere israelske politikere til å rette kraftig kritikk mot Lieberman onsdag.

Tause Europa
– Jeg er ikke fornøyd med Europas posisjon, som nok en gang i historien ignorerer de oppfordringer som kommer om å ødelegge staten Israel. Europa forholder seg tause. […] Vi har allerede gått igjennom dette med Europa en gang tidligere, ved slutten av 30-årene og i 40-årene, sa han.

Lieberman ble så spurt om EU er antisemittiske.

– Det er ikke et antisemittisk motiv, men det er snarere det smale behovet som kalles «interesser». De ofrer alle verdier til fordel for sine interesser. Det gjorde de også på 40-tallet. De visste allerede fra starten av 40-årene hva som skjedde i konsentrasjonsleirene, hva som skjedde med jødene, men gjorde ingenting med det. I dag må de innrømme at de selv på 30-tallet forhindret jøder fra å flykte til Israel, sa Lieberman. Storbritannia hadde på 1930-tallet strenge begrensninger for hvor mange jøder som årlig fikk slippe inn i mandatområdet.

«Støtende» uttalelser
Men torsdag var det EU sin tur til å reagere. Utenriksminister Catherine Ashton fordømte Israel Beiteinu-lederens utspill som «støtende».

– Liebermans referanser til Europa på 1940-tallet i denne konteksten, er upassende og støtende for europeere, sa hennes talskvinne Maja Kocijancic.

Ashton skal være «forferdet» over Liebermans uttalelser.

– Europas forpliktelse til Israels sikkerhet kan ikke betviles, la hun til.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise