Lieberman tiltalt

Påtalemyndighetene har tatt ut tiltale mot Avigdor Lieberman, utenriksminister og leder for partiet Israel Beiteinu. “Dette er bare en liten veidump i Liebermans politiske karriere,” tror Yossi Verter i Ha’aretz.

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman (Foto. GPO)
Israels utenriksminister Avigdor Lieberman (Foto. GPO)

Etterforskningen av Lieberman startet i 2001, og har foregått i ni land. Ifølge nokså jevnlige lekkasjer fra politiet har han vært mistenkt for hvitvasking av penger og bestikkelser. Nå, like før valget, har påtalemyndigheten funnet tiden inne til å tiltale Lieberman for noen mindre alvorlige forhold. Det gjelder bedrageri og “tillitsbrudd”. Disse angivelige lovbruddene er knyttet til at Lieberman skal ha arbeidet for at en tidligere israelsk ambassadør i Hviterussland, Ze’ev Ben Aryeh, skulle få en fremtredende stilling. Dette skal ha vært belønning for at Aryeh lekket informasjon til Lieberman om at politiet etterforsket Lieberman. – Lieberman nekter for å ha gjort noe ulovlig.

Denne saken føyer seg inn i en rekke saker hvor rettsvesenet har rammet høyresida på en måte som mange i Israel føler urettferdig. Det er derfor ikke sikkert disse sakene fører til noen særlig nedgang i oppslutningen for Lieberman. Det vil vise seg. Hvordan utviklingen blir i meningsmålingene er nok en av sakene som han tar hensyn til når han avgjør om han skal trekke seg.

Lieberman sier at ifølge de foreløpige juridiske rådene han har fått, trenger han ikke trekke seg fra sine politiske verv på grunn av denne tiltalen, som ikke gjelder så alvorlige forhold. Men han skal ta en endelig avgjørelse etter å ha innhentet mer fremtredende ekspertise.

 

Se relaterte artikler:

Rettsvesenet slår mot høyre (2004)

Høyesterett tiltar seg stadig mer makt (2006)

Hvordan kan domstolenes diktatur brytes? (2007)

Ha’aretz dekning for å presse politikerne (2007)

Forrige artikkelLieberman mener Europa ofrer Israel til islamistene
Neste artikkel– Gå av, Lieberman!
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no